BARBA I ĆAĆA

Stari prijatelji Bebić i Sanader u šetnji Zrinjevcem

15.02.2017 u 12:49

Bionic
Reading

Da se prijatelji poznaju u nevolji, dokazali su nekadašnji premijer Ivo Sanader te bivši predsjednik Sabora Luka Bebić. Ovaj je dvojac i dalje nerazdvojan, a danas su viđeni i u šetnji Zrinjevcem

Bebić se, za razliku od većine Sanaderovih bliskih suradnika, posrnulog premijera koji je bježao pred pravosudnim organima zbog milijunski teških optužbi za zloporabu položaja, primanje mita i slično, nikada nije odrekao.

'Sanader će mi uvijek ostati prijatelj, a ako treba, posjećivat ću ga i u zatvoru', govorio je nekada Bebić. Svoje je prijateljstvo s nekoć moćnim Sanaderom dokazao i založivši svoju kuću s Jerkom Rošinom i Marijem Zubovićem za Sanaderovu jamčevinu.

Govorio je da su svi od Sanadera bježali 'kao od kuge' te da prijateljstvo koje se prekida kada dođu teški dani i nije prijateljstvo. A njihovo prijateljstvo datira još iz 1992. godine, kada su se povezali tijekom stranačkih aktivnosti u 10. izbornoj jedinici. Kako je kazao prije šest godina u emisiji 'Nedjeljom u 2', Sanader je znao zapjevati i proveseliti se pa se u njegovom društvu osjećao opušteno.