ZLOČIN U DUGOM SELU

Starca zatukli, vezali i vukli po kući

13.03.2009 u 22:13

Bionic
Reading

Ležao je krvave glave ispod poluge za priključak automobilske prikolice. Preko njega je bila prebačena nekakva deka. Našli smo ga sasvim slučajno - poznanik je htio kod njega popraviti auto, a nije mu se javljao na telefon

'Otišli smo ga potražiti, ušli u garažu i onda ga uledali', ispričao je susjed ubijenog Damira Dapca (68), kojeg je u četvrtak poslijepodne pronašao mrtvog u garaži obiteljske kuće u Prikraju na području Dugog Sela.

Vrata garaže bila su otključana, a ključ je bio u bravi iznutra. Dapca je zasad nepoznati ubojica do smrti zatukao udarcima tupim i tvrdim predmetom, koji nije pronađen. Noge su mu bile svezane, tijelo djelomično pokriveno dekom, a kuća je puna krvavih tragova. U garaži jekako doznaje Jtarnji list, bilo puno manje krvi nego u kući što upućuje na to da je ubojica smaknuo Dapca te ga nakon toga odvukao u garažu.

Tko bi i zašto ubio umirovljenog autoelektričara, Dapčevim poznanicima i dalje nije jasno. Ni s kim se nije svađao, nitko mu nije prijetio. Ipak, svi su dobro znali da već posljednjih godinu dana, otkako mu je umrla supruga, živi sam. Od nje je, navodno, naslijedio zemljište i kuću u podsljemenskoj zoni, u Mlinovima. Oko vrijednog nasljedstva svađao se i s dvije kćeri, od kojih jedna živi u Zagrebu, a druga u Šibeniku, no one se ne dovode u vezu sa zločinom.

Prema pričanju poznanika, od smrti supruge nije s njima bio u dobrim odnosima i rijetko su ga posjećivale. Što je dovelo do tako brutalnog ubojstva umirovljenika koji ni s kime nije imao problema, koji je bio bolestan te živio povučeno i mirno, još nije jasno. Budući da su u kuću do Dapčeve, čiji su vlasnici u Njemačkoj, već nekoliko puta provaljivali, moguće je da se i ovdje dogodilo nešto slično.

Kako je svima bilo poznato da stariji čovjek živi sam u kući, a pričalo se i o bogatoj ostavštiti od supruge, moguće je da se netko na ovaj način pokušao obogatiti.