POS U VRGORCU

Stanovi gotovi, stanari nezainteresirani

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 20.02.2010 10:46
  • Objavljeno 20.02.2010 u 09:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Oluka o gradnji zgrade sa stanovima iz poticanje stanogradnje prije godinu dana izazvala je veliki interes, rasprave, pa čak i svađe, a danas, kad je zgrada u završnoj fazi građenja, još nema kupaca

Za zgradu od 19 stanova 100 bračnih parova podnijelo je zahtjev, tj. uputilo pismo namjere o kupnji stana iz poticanje stanogradnje po povlaštenoj cijeni kvadratnog metra. Na prezentaciji prije godinu dana, kada je predočen projekt zgrade s katalogom izgleda stanova, kvadrat je stajao 919 eura, a sada kada je zgrada skoro gotova, cijena je još niža, 850,03 eura. No, 19 stanova još nema sigurne stanare.

Veliki broj zainteresiranih nema kreditnu sposobnost za kupnju takve nekretnine, iako su banke najavile nisku kamatnu stopu, a jedan dio zainteresiranih je odustao zbog modernog dizajna stanova i lošeg raspored prostora, gdje dvosobni stanovi od 60 m2 imaju samo jednu spavaću sobu i ogroman dnevni boravak.

Neki stanovi, koji su u prvom katalogu imali po dva prozora na prostoriji, sada u izvedbi imaju samo jedan prozor, prvi kat zgrade zaklonjen je cestom iznad i nema sunca. To su samo neki razlozi koje navode pojedinci koji su bili zainteresirani kupci. No ipak, financije su, izgleda, najveći problem.

Od 19 ponuđenih stanova, samo njih 13 ima uplatu od 15 posto učešća, dok ostalih pet još nije izvršilo uplatu i ukoliko je kupci ne izvrše u narednih tjedan dana, s njima će se raskinuti ugovori. Jedan dvosoban stan još je na prodaju i voditelj prodaje APN-a Krešimir Žunić na sastanku u Vrgorcu nudio je taj stan te pokušao realizirati njegovu prodaju.

Na sastanak su došla samo tri zainteresirana kupca koja se nalaze na listi čekanja iznad 38. mjesta, no i oni su se došli samo raspitati.

Velika očekivanja onih koji nemaju riješeno stambeno pitanje istopila su se za godinu dana i sve ono što se lani činilo idealno, ove godine to nije jer lijepe slike iz kataloga zamijenile su financijske poteškoće i spoznaje da za, što se kvalitete tiče, upitan stan treba biti u dugu narednih 30 godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi