SUDAR U TUNELU

Stanje monsinjora Jozić nakon prometne nesreće je stabilno

09.04.2019 u 16:01

Bionic
Reading

Zdravstveno stanje monsinjora Ante Jozića, koji se nakon teške prometne nesreće liječi u splitskom Kliničkom bolničkom centru (KBC), je zadovoljavajuće, izvijestila je u utorak Splitsko-makarska nadbiskupija

Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, zadobio je ozljede opasne po život u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u tunelu svetog Ilije kod Makarske, kada je poginuo 24-godišnji mladić.

"Do sada su izvršena dva kirurška zahvata kojima su zaustavljena unutarnja krvarenja te sanirana oštećenja unutarnjih organa. Poslije ovih zahvata Jozićevo stanje je stabilno i zadovoljavajuće. Kad se dodatno pacijent stabilizira, radit će se i zahvati na sanaciji lomova kostiju noge," navodi se u priopćenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Splitsko-makarska nadbiskupija izražava veliku zahvalnost ravnatelju, liječnicima i čitavom medicinskom osoblju KBC-a Split koji su svojom izvrsnošću i profesionalnošću poboljšali Jozićevo stanje. Također zahvaljuje svima koji su, bilo obitelji, bilo Nadbiskupiji, uputili poruke pažnje i brižnosti te molitve za njegov oporavak.

"Upućujemo najiskreniju molbu svima koji su zainteresirani za stanje monsinjora Jozića da nipošto ne vrše pritisak, s bilo koje strane, na medicinsko osoblje KBC-a Split tražeći informacije o stanju pacijenta. Mnogobrojni pozivi liječnike i medicinsko osoblje ometaju u vršenju njihove prvotne dužnosti za brigu i dobro pacijenata," stoji u priopćenju.