STRAŠNA NESREĆA U ITALIJI

[VIDEO] Srušio se vijadukt na autocesti kod Genove, najmanje 35 mrtvih, četiri osobe izvučene ispod ruševina

14.08.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Na talijanskoj autocesti A10 u utorak oko 12 sati, nakon jakog olujnog udara vjetra, srušio se dio vijadukta Morandi kod Genove. Vatrogasci su na terenu, a na autocesti se stvaraju kilometarske kolone

'Ovo je tragedija neslućenih razmjera. Među onima koji su pali s vijadukta i zaglavili ispod ruševina deseci su mrtvih. Vatrogasci i zdravstveni radnici izvlače pacijente, neki od njih su već stigli u bolnicu u Genovi. Imamo punu podršku pokrajina Lombardija i Pijemonta, sve bolnice su dostupne. Radimo, ali u ovom trenutku još nismo svjesni pune dimenzije problema', rekao je Francesco Bermano, šef centra za izvanredne situacije u Genovi.

Zasad je potvrđeno 35 smrtno stradalih, među njima i jedno dijete, a četiri osobe su žive izvučene ispod ruševina, prenosi Il Messaggero.

  • +9
Srušeni vijadukt kod Genove Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Talijanski ministar prometa Danilo Toninelli je na putu ka mjestu nesreće. 'U bliskom smo kontaktu s tvrtkom Autostrade. Zahvaljujemo se oko 200 vatrogasaca koji spašavaju unesrećene. Ovo je strašna tragedija', napisao je na društvenim mrežama.

Vijadukt je sagrađen u 60-tim godinama prošlog stoljeća, dugačak je oko kilometar a visok 90 metara, i predstavlja žilu kucavicu Genove i čitave Ligurije. U ovom dijelu Italije već satima neprekidno pada kiša i puše jak vjetar.

Ovo je druga velika nesreća na talijanskim autocestama u tjedan dana, nakon što je prošlog tjedna u predgrađu Bologne došlo do eksplozije kamiona s eksplozivnim teretom.

Uskoro opširnije...