ZASMETALA MU LAMPA

Srpski zastupnik se ponovno žali na hrvatske carinike

04.01.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Zastupnik u srpskom parlamentu Miodrag Linta ponovo se požalio srpskim medijima da su ga na graničnom prijelazu Bajakovo provocirali hrvatski carinici

Linti je zasmetalo što su se carinici prema njemu ponašali kao da je sumnjivac i pretraživali mu automobil lampom. Srpski zastupnik koji je i predstavnik Srba izbjeglih iz Hrvatske, krenuo je u Zagreb na božićni prijem Srpskog narodnog vijeća (SNV). Linti je kazao da je bio u službenom vozilu Vlade Srbije, kao i da je imao diplomatsku putovnicu te da je njegov dolazak bio najavljen hrvatskoj policiji prije četiri dana, pišu Nezavisne novine.

'Mislim da je riječ o provokaciji... Hrvatski carinici nisu ništa objašnjavali, na kraju su pokušali da se pravdaju da nisu znali tko je u vozilu, iako im je odmah pokazana diplomatska putovnica i rečeno da je u pitanju narodni zastupnik', rekao je Linta.

On je naveo da su se hrvatski carinici prema njemu ponašali kao prema čovjeku koji je sumnjiv i koji, eventualno, ima kod sebe neke stvari koje nisu zakonite.

'Mislim da je u pitanju provokacija i da je to vezano za moj javni angažman i borbu za prava protjeranih Srba, a posebno sada za informiranje Srba o pitanju hrvatskog prebivališta i prava da imaju dvije osobne iskaznice', rekao je Linta.

Linta je podsjetio da ga je i prošle godine u dva navrata na hrvatskom prijelazu Bajakovo zadržavala hrvatska policija.