'Boca do Inferno'

Srpski veleposlanik poginuo u padu s litice; portugalski mediji navode dvije verzije smrti

18.02.2022 u 18:25

Bionic
Reading

Srbijanski veleposlanik u Portugalu poginuo je u petak nakon pada s litice u mjestu Cascaisu blizu Lisabona, priopćila je mjesna vatrogasna služba. Za sada nije poznat točan uzrok smrti iako portugalski mediji tvrde da je počinio samoubojstvo skokom s litice, objavio je portal beogradskih 'Večernjih novosti'

"Razmatra se i to da se veleposlanik okliznuo kada se htio fotografirati na litici te je upao u vodu", piše portal.

Portugalski portal Correio da Manhã, pak, navodi da je srbijanski veleposlanik preminuo je "nakon što se u petak u ranim popodnevnim satima bacio u more" u Boca do Inferno (Usta pakla) kod Cascaisa.

Pojedini portugalski mediji pišu da je Antić "zamolio vozača da zaustavi automobil, izašao je i bacio se s litice", ali lokalni službeni izvori u Cascaisu odbijaju komentirati okolnosti koje su dovele do smrti.

Glasnogovornik vatrogasne postrojbe nije komentirao okolnosti pada, rekavši samo da su hitne službe požurile na mjesto događaja oko 13.30 sati i pronašle 72-godišnjeg Olivera Antića, živog, ali teško ozlijeđenog. Liječnici su ga pokušali spasiti, ali je ubrzo umro, rekao je glasnogovornik.

Rođen u Beogradu, Antić je bio profesor i dekan tamošnjeg Pravnog fakulteta, te savjetnik srpskog predsjednika. Bio je dugogodišnji aktivni član vladajuće Srpske radikalne stranke. Za veleposlanika u Portugalu imenovan je 2015. godine.

Ne ustručavajte se tražiti pomoć

  • Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

  • Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

  • Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana. Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr