POKLON HAJDUKU

Srna dovodi Šahtar za Uskrs na Poljud

07.03.2012 u 13:21

Bionic
Reading

S terminom gostovanja Šahtara u Splitu se dosta špekuliralo, no čini se da je konačno utvrđen datum gostovanja. Ukrajinski velikan trebao bi nastupiti na Poljudu nekoliko dana uoči Uskrsa, točnije 3. travnja

Hajduk je u velikim financijskim problemima, a malo je načina da se iz njih Splićani izvuku. Jedan od načina je organizacija velikih utakmica, no pravih protivnika je malo. Čak se i najveći hrvatski derbi ovoga proljeća igra u Maksimiru. Zato je Hajduk objeručke prihvatio inicijativu svog nekadašnjeg igrača Darija Srne koji planira besplatno dovesti Šahtar u goste.

Susret je bio zakazan za 11. veljače, uoči 101. rođendana Hajduka, no neslavno je propao samo dan uoči utakmice zbog snježnog nevremena.

Novi termin bio je zakazan za 13. ožujka, no on nije odgovarao Šahtaru. Čini se da će ipak biti treća sreća i hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Eduardo trebali bi istrčati pred splitsku publiku 3. travnja.

Ukoliko se poklopi nekoliko dobrih rezultata Hajduka te lijepo vrijeme, nije nemoguće da se na Poljudu okupi i veći broj gledatelja, što bi barem malo ublažilo minus u kronično praznoj klupskoj blagajni. U Hajduku računaju na 20 do 25.000 gledatelja, što bi značilo prihod od 1,5 do 2 milijuna kuna.