OSVETA ZA BOMBARDIRANJE NATO-a

Srbin ubio novinarku BBC-ja

23.02.2009 u 08:56

Bionic
Reading

'Srbin 'priznao' ubojstvo Jill Dando kao odmazdu za NATO-ovo bombardiranje', piše u naslovu članka Sunday Timesa koji se bavi već iznesenom teorijom da iza ubojstva poznate voditeljice BBC-ja u travnju 1999. stoji srpska veza

Scotland Yard sada istražuje nove navode o tome da se jedan sitni kriminalac srpskog porijekla iz britanskog West Midlandsa hvalio pred društvom u jednom beogradskom kafiću 2001. da je ubio Jill Dando, prenosi Fena. Navodi se da je njegovo navodno priznanje čulo desetak osoba.

Nekoliko navodnih svjedoka javilo se na specijalnu telefonsku liniju engleske policije koja revidira cijeli slučaj nakon što je Barry George, 48-godišnji epileptičar, na ponovljenom suđenju nakon osam godina zatvora oslobođen optužbe za ubojstvo popularne novinarke zbog nedostatka dokaza.

Dando je ubijena hicem iz pištolja u glavu, što je svojevremeno navelo policiju da zaključi da je riječ o djelu profesionalnog ubojice. Georgeov advokat je tvrdio da metak koji je usmrtio Dando ima oznake jugoslavenskog streljiva, a da je ubojstvo, nakon bombardiranja RTS-a, naručio Željko Ražnatović Arkan
Jedan od svjedoka navodne scene priznanja u kafiću, inače britanski poslovni čovjek, rekao je da nije bilo jasno je li čovjek kojega se sumnjiči rekao da je ubio Jill Dando ili da zna tko je to uradio.