NASTAVAK PREPUCAVANJA

Srbijanska ministrica tvrdi da je laž da nije htjela dati izjavu hrvatskim novinarima

24.04.2018 u 18:12

Bionic
Reading

Nakon što je ranije danas novinar N1 televizije Hrvoje Krešić objavio da je srpska ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović na Brdu kod Kranja u Sloveniji odbila dati izjavu novinarima iz Hrvatske, sama ministrica oglasila se i poručila da je to laž.

Kako je objavio novinar N1, Joksimović je na Brdu kod Kranja danas bila na sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) na kojemu je sudjelovao i premijer Andrej Plenković, a razgovaralo se o proširenju Europske unije, sigurnosti, perspektivi za mlade i digitalnoj preobrazbi društva, što su prioritetna područja slovenskoga predsjedanja SEECP-om. Srbijanska ministrica za europske integracije hrvatskim je novinarima ovom prilikom odbila dati izjavu.

'Ministričini suradnici prvo su novinarima iz Hrvatske rekli da će biti obavješteni kad će ministrica davati izjavu, potom su rekli da izjave neće biti, a i sama ministrica, kad sam je pitao, rekla je da neće biti izjava. Kasnije smo vidjeli da daje izjavu, no samo kolegama iz Srbije', rekao je Krešić koji je ministricu Joksimović potom pitao zašto izjavu nije dala i novinarima iz Hrvatske, na što mu je odgovorila da ona bira kome će dati izjavu, a to su, kako mu je rekla, novinari koje je ona ondje dovela.

  • +14
Andrej Plenković i Miro Cerar na Brdu kod Kranja Izvor: Cropix / Autor: Joze Suhadolnik / DELO / CROPIX

Maloprije je pak Krešića, prema dojavi njegovih kolega iz Srbije, Joksimović demantirala i rekla kako nije istina da se navedeno dogodilo. Dodala je da su joj hrvatski novinari dobacivali i vrijeđali je. Krešić je, međutim, objavio kratki video na kojemu se vidi da mu je odbila odgovoriti na pitanje te da je rekla kako 'daje izjave za televiziju koju je povela sa sobom'. Dodala je i 'kako je to valjda njezino pravo'.