NAKON NASRTAJA U SPLITU

'Srbe su napali neodgovorni ljudi, to su dobri ljudi i naši prijatelji'

07.11.2016 u 19:09

Bionic
Reading

Nekoliko srpskih sportaša, strijelaca koji su nastupali na turniru Salona DC Open, u subotu navečer pukom srećom i spretnošću izbjeglo je fizički napad na parkiralištu na splitskim Bačvicama. Kako su sami ispričali za beogradske Večernje novosti, na povratku s večere prošli su pokraj skupine od sedam mladića koji su krenuli za njima i pokušali ih izvući iz automobila

'Vikali su i prijetili, pokušavali otvoriti vrata i izvući nas, lupali su po automobilu. Nasreću, uspio sam brzo upaliti automobil, a oni su još pedesetak metara trčali za nama. Ne znam kako su prepoznali da smo iz Srbije jer nismo imali beogradske tablice, možda po naljepnici na staklu. Za dlaku smo izbjegli napad. Bitno je da smo prošli bez ozljeda, ali svi smo bili vrlo uznemireni', kazao je srpski reprezentativac Damir Mikec

S njime su se u Splitu nalazili kolege Duško Petrov, Zoran Vujić i Srđan Jovanović te hrvatski reprezentativac Uroš Kačavenda. Dan nakon incidenta, dakle u nedjelju, upravo je Mikec nastupio u finalu gađanja zračnim pištoljem i odnio pobjedu na solinskom turniru.

Direktor Salona DC Opena i lokalnog streljačkog kluba Siniša Vitez za tportal je potvrdio nemili događaj i još jednom se javno ispričao sportskim prijateljima iz Srbije.

'Nisu fizički napadnuti, ali bili su dosta uznemireni. Pretpostavljam da je na njih nasrnula skupina neodgovornih mladih osoba. Zbilja mi je žao jer se radi o jako dobrim i normalnim ljudima, našim prijateljima koji dug niz godina dolaze u Dalmaciju', kazao nam je Vitez. Budući da fizičkog kontakta nije bilo i da njihov automobil nije oštećen, zajednički su odlučili da nema potrebe podnositi prijavu policiji.

'Svejedno su odlučili ostati i nastupiti na turniru. Danas smo se ponovno čuli i još jednom sam im se ispričao, a siguran sam da ovaj događaj neće pokvariti naše odnose', zaključuje Vitez.