prva i druga izborna jedinica

Sraz bračnog para Selak Raspudić: Znate li tko je od njih osvojio više glasova? Iznenadit ćete se

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bračni par Raspudić jedno je od iznenađenja ovih izbora i predstavljaju nova lica koja ćemo gledati u Hrvatskom saboru. Njihov put prema Markovu trgu bio je kratak - od objave da ulaze u politiku na listama Mosta nije prošlo ni mjesec i pol, a Raspudići su postali prepoznatljiv brend ove stranke koja je prije njihova angažmana bila ispod izbornog praga. Supružnici su se borili u 1. i 2. izbornoj jedinici. Znate li tko je od njih osvojio više glasova? Iznenadit ćete se

Mariji Selak Raspudić i Nini Raspudiću profesionalni putovi najprije su se ukrstili na Filozofskom fakultetu, na kojem oboje rade, potom i u HTV-ovoj emisiji 'Peti dan', a prije ulaska u politiku ukrstili su im se i oni privatni.

Novopečeni supružnici, koji su nedavno dobili i prvo zajedničko dijete, zajedno će kročiti i u Hrvatski sabor kao zastupnici sljedeće četiri godine.

Za Raspudića se već neko vrijeme špekuliralo hoće li u politiku. Nakon neuspjelih pregovora s Miroslavom Škorom našao se na listi Mosta. No iznenađenje je uslijedilo kada je njegovim stopama krenula i Marija Selak Raspudić. Kako je izgledalo to vaganje s ulaskom u političku arenu, prije nekoliko dana sam je Raspudić opisao na Facebooku u sklopu emotivne objave posvećene supruzi.

'Vratio sam se s bebom iz parka i rekao ti – zvao je Fratar (Božo Petrov, nap.a.), pukli su im pregovori sa Škorom. Ne mogu ih ostaviti same. Ja idem… - Idem i ja, rekla si. - Stvarno? – Stvarno. Osjećao sam se kao da si se spustila u čučanj, stavila me na ramena i podignula. Kao ja tebe preklani u Liverpoolu. Dalje je sve bilo lako. Borila si se kao lavica, a opet ostala dama. Ja, uobičajeno, više kao medvjed, i u stilu i u dojmu. Bilo je naporno ovih četrdeset dana, ali, ruku na srce, puno smo se i smijali. Možda najviše kad smo vidjeli fotke onog plakata na cesti prema Sisku na kojem je pisalo: 'Ženi je mjesto u kuhinji'. I u potpisu 'Miro i Nino'. A moja lavica nosi prvu izbornu jedinicu i tuče se s Plenkijem, Berom, Hasom... Neka vide malo kako je meni svaki dan…', napisao je među ostalim Raspudić.

  • +4
  • +1

Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Raspudić je bio dominantniji u javnosti, a kao političkom kolumnistu s desetogodišnjim stažem biračima njegova uvjerenja nisu bila nepoznanica, dok njegova supruga nije bila ni približno tolika zvijezda.

Ipak, na izborima je pobijedila čak i njega.

Marija Selak Raspudić nosila je Mostovu listu u 1. izbornoj jedinici. Osvojila je 9270 glasova. Njezin suprug nosio je pak listu u 2. izbornoj jedinici i iznenađujuće osvojio više od tisuću glasova manje – 8045.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!