U REDU ZA BESPLATNI PRIJEVOZ

Sramotno ponašanje Zagreba i države prema umirovljenicima

19.04.2011 u 13:02

Bionic
Reading

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) ocijenila je sramotnim način na koji država i lokalna zajednica tretiraju umirovljenike, koji u redovima ispred policijske uprave u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici čekaju potvrdu potrebnu za besplatni gradski prijevoz.

'Ljudi koji padaju u nesvijest i na cesti satima čekaju potvrdu koja će im omogućiti da se besplatno voze gradom, najbolje govore o stvarnom odnosu ne samo Grada Zagreba, nego i cijele države prema ljudima treće dobi', ističe u priopćenju predsjednik stranke Silvano Hrelja.

Dodaje kako je već na prvi pogled jasno da su dokumenti koji se traže da bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz - nepotrebna papirologija.

'Upravo je nevjerojatno da se, uz potvrde o prebivalištu, od umirovljenika, primjerice, traže i potvrde da mirovinu ne primaju iz drugih zemalja i ostale slične besmislice'.

HSU stoga poziva upravu Grada Zagreba, ali i sve ostale, da smjesta pronađu humaniji način kojim će krpati svoje proračune, te prestanu svoju nesposobnost i neznanje prelamati preko leđa najslabijih, stoji u priopćenju.

Umirovljenici u redu