VIDOŠEVIĆU DOSADNO?

'Sramotno je što se Josipović i Hebrang ne napadaju'

15.12.2009 u 21:00

Bionic
Reading

'Ništa se neće dogoditi dok sjedimo i čekamo da netko drugi uređuje našu zemlju. Ako mislite da je predsjednik republike čudotvorac, varate se, jer ga nema, ja prvi nisam taj. Ja samo znam kuda i kako bi trebalo ići s ovom zemljom', poručio je Nadan Vidošević okupljenim Riječanima na Korzu

U gradu brodogradilišta Vidošević je govorio o brodogradnji koju smatra jedinim globalnim proizvodom koji Hrvatska danas ima.

'Kad smo bili treći u svijetu u nogometu, ulice su bile pune naših zastava, sve naslovnice novina, radijske i televizijske postaje su govorile o tome, a kad smo najbolji u brodogradnji, nema naslovnica, ne veseli se ta pobjeda. Izgubili smo volju organizirano stvarati i raditi', istaknuo je.

'Svi bi trebali biti kao Riječani'

Dodao je da ga pitaju zašto ponovno kreće u politiku, a njegov je odgovor: ‘Zato što ne želim da ova zemlja ode u bankrot, da budemo u dužničkom ropstvu, da nam stranci upravljaju zemljom, da nam vjerovnici upravljaju sudbinom, da ne znam gdje će mi dijete raditi, kako ćemo izdijeliti mirovine i gdje će moje radno mjesto sutra biti.’

Riječanima je rekao da su oni simbol onoga što bi on htio da bude cijela Hrvatska, a to su ljudi koji su tolerantni, otvoreni za svakoga. Osvrnuo se i na Gorski kotar u kojem ima svaki dan manje stanovnika te naglasio da je to Bogom dan prostor i naša blagodat te da ga moramo uzdignuti.

O odnosu Josipovića i Hebranga

Vidošević šarmirao Riječanke

U razgovoru s novinarima Vidošević je istaknuo da je sramotno da kandidati dviju najvećih političkih stranaka jedan o drugome ne govore nijednu lošu riječ, misleći pritom na Josipovića i Hebranga.

Na pitanje o ‘sukobu na desnici’ Vidošević je rekao da ovo nisu vremena za sukob ljevice i desnice te da on nema ideološkog predznaka. To potvrđuje i činjenica da ga podržavaju PGS u Rijeci, Matković u Osijeku te Đurđa Adlešič
‘To nije desnica, to je Hrvatska koja želi živjeti od svoga rada’, zaključio je Vidošević.

Smatra da usto Hrvatsku treba zabrinjavati što su vrijednosti krivo posložene. ‘Ne cijeni se onaj tko ujutro rano ustaje, ide na posao, zarađuje svoj kruh i otvara radno mjesto nekom drugom, proda proizvod i naplati ga’, rekao je.

Vidoševićeva vizija Hrvatske je da ona postane Mediteran Europe, a na tome, kaže, radi dugi niz godina i vjeruje da će s autoritetom predsjednika republike Hrvatske napraviti i više.

Šarmirao Riječanke

Komentirao je i optužbe Dragana Primorca vezane uz Hajduk. ‘Ako netko, a pogotovo dužnosnik, ne prijavi nekoga, a zna da je učinio kriminalno djelo, podliježe zakonskoj kazni od tri godine’, kazao je Vidošević.

Na predizbornom skupu u prohladnoj Rijeci mnoge je Riječanke u svom stilu šarmirao ružama i poljupcima, a susreo i sa 31-godišnjim invalidom Daliborom Pastorčićem iz Poreča, kojem je obećao tehničku napravu kako bi mogao sam upravljati automobilom. O visini donacije Vidošević nije htio govoriti, ali je ponosan što je ta naprava upravo hrvatski proizvod.