tri u jednom tjednu

Spriječen pokušaj atentata na Zelenskog, tvrde ukrajinski obavještajci

22.03.2022 u 19:37

Bionic
Reading

Ukrajinska protuobavještajna služba navodi da je zaustavila mogući pokušaj atentata na predsjednika zelenskog. Skupina ruskih diverzanata, predvođena agentom tajne službe, uhićena je u gradu Uzhgorodu u graničnom trokutu između Ukrajine, Slovačke i Mađarske, izvijestila je agencija Unian

Ukrajinska novinska agencija Unian izvijestila je da je 25-člana grupa ruskih sabotera koju je predvodio jedan pripadnik tajne službe FSB uhićena u ukrajinskom gradu Užgorodu blizu tromeđe s Mađarskom i Slovačkom.

Osim što je trebala u Kijevu ubiti Zelenskog, grupa je trebala izvesti niz sabotaža u dijelu glavnog ukrajinskog grada u kojem su smještene zgrade vlade. Nakon toga su trebali nastaviti djelovati u drugim dijelovima zemlje.

Prema ukrajinskim informacijama, ruski špijunski odredi su nekoliko puta od početka rata pokušali ući u Kijev i eliminirati predsjednika.

Samo u jednom tjednu osujećena su tri pokušaja atentata. Prema Timesu, ruska plaćenička družina Wagner i čečenski specijalci imali su zadatak da ubiju Zelenskog, navodi Bild.

  • +5
Napad dronovima u Kijevu Izvor: Profimedia / Autor: Aris Messinis / AFP / Profimedia