ODGOVOR HDZ-U

Šprajc: Ima li ludilu kraja?

23.11.2011 u 15:52

Bionic
Reading

Uz grohotan smijeh, prvi je komentar HTV-ovog urednika Zorana Šprajca na prozivke iz HDZ-a da se u pripremi priloga o utrošenom novcu prvog dana izborne kampanje 'koordinirao i dogovarao s nepoznatim akterima iz SDP-a' bio vrlo kratak: 'Ima li ludilu kraja?'

HDZ je, naime, Etičkom povjerenstvu, Agenciji za elektroničke medije i Programskom vijeću HRT-a prijavio Zorana Šprajca zamjerajući mu 'neprofesionalno i neetično novinarstvo', uz napomenu kako najava priloga o trošenju novca prvog dana kampanje 'prokazuje izravnu vezu između SDP-a i urednika Dnevnika Zorana Šprajca'.

Zamjerili su mu da je, rekavši 'I kad mu je najteže, HDZ troši najviše', zapravo izrekao rečenicu koja je dan kasnije objavljena u Jutarnjem listu, a autor joj je 'neimenovani izvor u SDP-u'.

'Moram se složiti s HDZ-om, jer i meni su doista nepoznati ti akteri iz SDP-a', odgovorio je prozvani Šprajc.

Na ironično potpitanje kako se očekivalo da bi se mogao sjetiti tko su ti SDP-ovci s kojima je u vezi, odnosno s kojima se koordinira i dogovara, kratko je dodao: 'Rado bih to rekao, ali u HDZ-u su u pravu – stvarno su nepoznati, čak i meni'.

HDZ-ove prozivke da se 'HTV upleo u izbornu utrku svrstavajući se na jednu stranu', ni iz SDP-a nisu željeli naširoko komentirati.

U strahu su velike oči', kratko su poručili 'nepoznati akteri' iz SDP-a.