SPORAZUM S ADAC-OM

Ministrica Brnjac se pohvalila uspjehom u Njemačkoj: Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija

15.06.2021 u 09:27

Bionic
Reading

Sporazum s ADAC-om kojim bi Hrvatska bila označena kao prva »COVID-safe destinacija« pomoći će njemačkim gostima, jer će preko ADAC-ove aplikacije dobiti sve potrebne informacije o ulasku u Hrvatsku i željenoj destinaciji, kazala je ministrica Nikolina Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac započela je jučer dvodnevni radni posjet Münchenu, i to sastankom s Karlheinzom Jungbeckom, zamjenikom predsjednika Njemačkog autokluba ADAC čije je sjedište u bavarskom glavnom gradu. Riječ je o najvećem takvom udruženju u Europi koje čini 22 milijuna članova i koje je jedna od najutjecajnijih europskih institucija što se tiče putovanja automobilom i kampinga.

Naime, vodič ADAC-a često se, ne bez razloga, naziva »Biblijom za kampiste«. Ministrica je, uz ostalo, na radnom sastanku, kojem su prisustvovali i drugi predstavnici hrvatskog turističkog sektora, predstavila sve ono što je Hrvatska kao jedna od omiljenih turističkih destinacija Bavaraca, i općenito gostiju iz Njemačke, ove godine odradila na pripremi sezone, prvenstveno na planu sigurnosti.

Kako doznaje Novi list domaćini iz ADAC-a bili su iznimno zainteresirani za hrvatski projekt Safe Stay in Croatia. ADAC je za glavnu temu svibanjskog broja njihova Reisemagazina, jednog od najpoznatijih njemačkih izdanja za putovanja, odabrao Kvarner i Istru što je dodatna potvrda popularnosti hrvatskih destinacija među njemačkim ljubiteljima putovanja.

Drago mi je što mogu reći kako je sastanak jako dobro prošao. Naime, u ADAC-u su iskazali interes da našu suradnju podignemo na još viši nivo te su nam ponudili prvi institucionalni okvir, odnosno sporazum između ADAC-a i našeg Ministarstva, kroz koji bi ustvari Hrvatska bila označena kao prva »COVID-safe destinacija«.

S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.

Konkretno, gost će jednostavno i brzo dobiti sve potrebne informacije, preko ADAC-ove aplikacije najboljih cestovnih ruta, informacija kako ući u Hrvatsku, do ADAC-ove aplikacija za nautički turizam, s obzirom na to da je Hrvatska istaknuta i kao jedna od najtraženijih nautičkih destinacija, ali i auto i moto karte Hrvatske, kamping karte, ostalih publikacija vezanih uz kampove te pojačane zajedničke promocije…

Bila je to prilika i da se članovi hrvatske delegacije zahvale članovima ADAC-a, ali i svim ostalim gostima iz Njemačke koji su lani, u teškoj turističkoj godini, ostali vjerni Hrvatskoj kao destinaciji. Isto tako, ministrica je, dakle, predstavila i projekt Safe Stay in Croatia koji je naišao na odličan odaziv te je dogovoreno kako će se njemačke partnere redovito direktno informirati o svemu što se čini na pripremi sezone i sigurnosti gostiju.

'Doista mogu reći kako su nam pružili ruku partnerstva i suradnje jer upravo u Hrvatskoj vide velik potencijal. Primjerice, što se tiče kampova, mi smo na drugom mjestu po interesu njihovih članova, a ove godine je 13 hrvatskih kampova označeno najprestižnijom oznakom ADAC-a Superplatz. U ADAC-u su prepoznali i činjenicu da smo među rijetkim zemljama koje su u prioritet stavile procjepljivanje turističkog sektora te izuzetno dobar odaziv turističkih djelatnika, kao i to da radimo puno na samoj edukaciji turističkog sektora kroz projekt Safe Stay, koji, uz ostalo, uključuje i kontrolu. Pojasnili smo i kako je u konačnici cilj da se probudi svijest da se svi u sektoru moraju pridržavati mjera', rekla je resorna ministrica.