u posjet došao i grbin

Splitski SDP odlučio: Idemo u pregovore s Puljkom, ne želimo nijednu funkciju

11.07.2022 u 11:48

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon završetka drugog kruga izbora za splitskog gradonačelnika u nedjelju na večer nazočio je sjednici Gradskog odbora SDP-a, na kojoj se raspravljalo o političkoj situaciji nakon izbora, doznaje se u ponedjeljak u splitskom SDP-u.

Nakon sjednice odvojenim priopćenjima oglasili su se predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir i tajnik splitskog SDP-a i vijećnik u novoizabranom Gradskom vijeću Davor Matijević, u kojima su čestitali novoizabranom gradonačelniku Ivici Puljku.

Matijević je priopćio kako je na sjednici Gradskog odbora SDP-a prihvaćen njegov prijedlog da se ide u pregovore s Puljkovom strankom Centar na javan i maksimalno transparentan način.

"SDP odbija mogućnost ikakvih funkcija te ćemo bezuvjetno podržati konstituiranje Gradskog vijeća. Rezultat od 15 vijećnika Centra u Gradskom vijeću treba respektirati te će gradonačelnik sam odabrati svog predsjednika i zamjenike predsjednika", poručio je Matijević.

Istaknuo je da SDP ne želi niti jednu funkciju ili dužnost u iduće tri godine, ali želi podržati sve što je dobro i od interesa za Split.

Rezultati SDP-a na izborima loši

"S gradonačelnikom ćemo razgovarati o suradnji na razini programa, gdje ćemo zastupati vrijednosti za koje se SDP zalagao kroz naš rad u Gradskom vijeću, kao i u samoj kampanji", kaže Matijević.

Barbir je pak u svojem priopćenju opovrgnuo medijske špekulacije da bi mogao postati predsjednikom splitskog Gradskog vijeća, a rezultate SDP-a na splitskim izborima ocijenio je lošim.

"SDP je doživio uistinu loš rezultat, što je produkt potpuno pogrešnih kadrovskih politika niz godina, a ne samo ove. Ne trebamo bježati od toga, put oporavka počinje od prihvaćanja", naglasio je Barbir.

Birači SDP-a birali su Ivicu Puljka u odnosu na našeg kandidata, ustvrdio je Barbir te čestitao Puljku na "velikoj i zasluženoj izbornoj pobjedi".

Na prijevremenim izborima u Splitu SDP je osvojio samo dva mandata u Gradskom vijeću, a kandidat za gradonačelnika Davor Matijević bio je šesti od ukupno devet gradonačelničkih kandidata, dobivši povjerenje 3,84 posto birača.