uoči izbora

Grbin u Splitu podržao kandidata za gradonačelnika Matijevića: SDP se vraća, a on je vjesnik promjene

24.06.2022 u 12:08

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je u Splitu dao potporu SDP-ovu gradonačelničkom kandidatu Davoru Matijeviću, rekavši kako je za Splićane protekla godina izgubljena, no da se u sljedeće tri godine može puno napraviti, a Matijević 'zna što i kako'

O kandidatima SDP-a na izvanrednim lokalnim izborima za Gradsko vijeće rekao je kako su to ljudi koje Splićani znaju jer su se u proteklim godinama zalagali za njih, a, dodao je, Matijević je bio najaktivniji gradski vijećnik i zna sve probleme s kojima se suočava Split i njihova rješenja.

'Građanima poručujem da u nedjelju izađu na izbore u što većem broju i da izaberu one koji znaju kako se u Splitu može živjeti bolje. SDP se vraća, a vjesnik te promjene u Splitu je Davor Matijević', poručio je Grbin. Podršku Matijeviću je dala i SDP-ova gradonačelnica Supetra Ivana Marković koja je izjavila kako je Matijević u kampanji pokazao viziju za razvoj Splita, dok je kroz svoj rad u gradskom vijeću i kotar dokazao da ima rješenje za konkretne probleme Splita.

'Grad Split je grad kojeg mi otočani smatramo svojim drugim domom, grad u kojem provodimo veliki dio svog života i stalo nam je da ide pravim smjerom. Sigurna sam da bi grad s Davorom i njegovim suradnicima dobio pravi smjer', rekla je Marković. I gradonačelnik Ploča, te član Predsjedništva SDP-a Mišo Krstičević danas je iskazao potporu Davoru Matijeviću, ustvrdivši da je njihov kandidat čovjek koji od početka do kraja zna što je svrha i način o kojem nešto govori.

'Prepoznao je kako i na koji način se zalagati za svoju ideologiju, kako se i na koji način napraviti razliku od toksičnih ideologija koje su do sada bile na pozicijama unutar grada Splita, te kako se zalagati za ono je svrha socijaldemokracije', kazao je Mišo Krstičević.

  • +5
Split: Završno obraćanje kandidata SDP-a Davora Matijevića uoči nedjeljnih izbora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

'Grad koji je za socijaldemokraciju je grad za pravednije društvo, za društvo s manjom razinom nejednakosti i grad za društvo sretnih ljudi', ustvrdio je, a Matijevićevu kampanju je ocijenio izvanrednom. 'Split stagnira i rezultat je jedne disfunkcionalne politike, jer već posljednjih 20 godina svi pričaju o istim projektima koji se ne realiziraju, a zbog svega pate građani Splita', rekao je gradonačelnički kandidat Matijević.

'Ponosan sam na poruke koje smo poslali u kampanji, na vrijednosti za koje se zalažemo i za vrijednosti socijaldemokracije koje su nama jako bitne', dodao je i pozvao građane da izađu na izbore.