DRSKO REMETILI JAVNI RED

Splitski poduzetnici privedeni nakon što su usred grada napali aktiviste

11.05.2019 u 18:17

Bionic
Reading

Ante i Alena Tonković, koji su u subotu ujutro na splitskoj Matejušci, napali aktiviste i administratore Facebook stranice ‘Dnevna doza splitskog nereda’, oko 17 i 30 sati privedeni na Prekršajni sud u Splitu s prijavama za narušavanje javnog reda i mira

Tonkovići se terete da su na naročito drzak i bezobrazan način remetili red i mir verbalno napavši aktiviste Bojana Ivoševića i Dalibora Popovića.

Incident je izazvao veliku pažnju javnosti, a osudio ga je i gradonačelnik Splita.

'Žalostan sam zbog nasilja izraženog danas na splitskoj Matejušci. Napadači nisu dostojni nazivati se građanima grada Splita koji je otvoren i tolerantan grad. Napadi, bilo kakvi, na aktiviste i novinare posebno su neprihvatljivi i oštro ih osuđujem. Uvjeren sam da je današnji incident iznimka te kako se više neće ponoviti', poručio je splitski gradonačelnik na svojoj stranici na Facebooku.

Tonković je inače vlasnik tvrtke Akceleracija koja ima koncesiju na oglašavanje na stupovima javne rasvjete, koji su u proteklom razdoblju zbog velikog opterećenja učestalo spadali jer, kako se ispostavilo, nisu imali odgovarajuće ateste.

Na Dnevnoj dozi splitskog nereda žestoko se prozivalo splitsku gradsku vlast zbog ove situacije.

Administratori su danas napadnuti uoči dodjele simboličnih nagrada mladim novinarima koji su se u protekloj godini istaknuli na ovom polju. Nagrada je nazvana ‘Zlatni k...’, a dobili su je novinari Ivan Kaštelan, Andrea Topić i Ivana Perković, koji su u prošloj godini objavili serije tekstova o ilegalnim reklamnim panoima, gramzivosti ugostitelja te rasvjetnim stupovima koji padaju za vrijeme velikih vjetrova.