Ivica Puljak

Splitski gradonačelnik zadovoljan s 565 kandidata za nadzorne odbore i upravna vijeća

20.08.2021 u 15:22

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u petak je izrazio zadovoljstvo što se za 80-ak članova nadzornih odbora i upravnih vijeća u trgovačkim društvima javnim ustanovama grada Splita prijavilo 565 kandidata, čija su imena objavljena na web stranici grada.

Obećao je kako će se pri odabiru kandidata voditi računa isključivo o kompetenciji ai stručnosti a ne o stranačkoj pripadnosti.

"Veseli interes građana da sudjeluju u upravljanju i vođenju gradskih tvrtki i raduje nas vrlo veliki broj stručnih osoba koje su se prijavile," rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

 Po njegovim riječima, sada slijedi ozbiljna selekcija kandidata te razgovori s njima.  

"Zajedno s partnerima u Gradskom vijeću izabrat ćemo najbolje među kandidatima, a odabir će biti isključivo temeljem osobnih kompetencija  i stručne kvalifikacije, poštujući pri tome sve zakonske smjernice koje propisuju procedure imenovanja članove nadzornih odbora i upravnih vijeća," poručio je Puljak.

"Apsolutno nastupamo s pozicija transparentnosti procesa i odgovornosti prema našim građanima. U tom smislu, službeno ćemo objaviti i životopise budućih nadzornika i upravitelja," naglasio je Puljak.

Odgovarajući na upite novinara,  gradonačelnik je rekao kako je obišao gotovo sve gradske tvrtke, te se upoznao s njihovim poslovanjem.

"Kada se imenuju novi nadzorni odbori, slijedi analiza rada gradskih tvrtki i njihovih uprava. Ako bude trebalo imenovati nove uprave, to će se napraviti isključivo prema stručnosti, a ne, kao što je često bilo do sada, prema stranačkim ili nekim drugim pripadnostima,"poručio je Puljak.

Pri tomu je kazao kako djelovanje svih gradskih tvrtki mora biti temeljem transparentnosti i odgovornosti prema građanima i  javnom novcu, kao i implementacije nove, odgovorne politike upravljanja gradom.