drugi put u zadru

[FOTO] Splitska ginekologinja o slučaju Čavajda na Hodu za život: Naša država po zakonu radi nezakonito. HZZO nije smio platiti feticid u Sloveniji

28.05.2022 u 15:29

Bionic
Reading

U Zadru je u subotu održan Hod za život, a njegov koordinator Tvrtko Krpina izjavio je kako su se okupili da bi poslali poruku da je život neprocjenjiv i treba ga njegovati - zakonski, moralno i financijski

"Kao što znanost tvrdi da život počinje začećem, tako i mi tvrdimo da život treba njegovati zakonski, moralno i financijski. Život treba zaštiti bio on rođeni ili nerođeni, mladi ili stari, zdrav ili bolestan", kazao je Krpina okupljenima na Forumu te dodao kako je znanost napredovala i nema više sumnje u to kada počinje život.

Na skupu, koji je okupio oko 1500 sudionika, govorili i zadarski liječnik i gradski vijećnik Damir Biloglav te ginekologinja iz Splita Marija Divić koja je, aludirajući na slučaj Čavajda, rekla "kako joj je žao iskorištene žene koja je trpjela i patila dok su se aktivisti igrali njezinim životom i imenom“.

"Naša država po zakonu radi nezakonito. HZZO nije smio platiti feticid u Sloveniji, on je morao dovršiti trudnoću prema medicinskim indikacijama, a postoji puno intrauterinih operacija koje se mogu odraditi" ustvrdila je Divić.

Biloglav je objasnio kako nastaje začeće i usporedio ga s dobitkom na lutriji. "To govori koliko smo nagrađeni i koliko bismo trebali cijeniti život", istaknuo je.

  • +10
Hod za život u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Hod za život u Zadru je održan po drugi put, a sudionici su hodali središtem grada, od Parka hrvatskih redarstvenika preko Kalelarge do Foruma.