ANĐELKA VISKOVIĆ OKUPLJA NEZAVISNE

'Splitska Angela Merkel' zaveslala u četvercu

04.04.2013 u 13:19

Bionic
Reading

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Anđelka Visković predstavila je ujedinjenu listu s kojom namjerava izaći na izbore: dosadašnju Kerumovu zamjenicu podržali su olimpijac Igor Boraska, zatim agilni predsjednik istočnog gradskog kotara Sirobuja Ivica Grubišić i predvodnica Nove generacije Anamarija Marović, pa su se svi skupa nazvali 'četvercem s kormilarom'. Uoči predstavljanja simbolično su zaveslali u čamcu desetak metara od obale, no najavili su da i dalje rade na okupljanju novih snaga te da bi uskoro mogli postati - osmerac

'Ako je Njemačka dobila Angelu Merkel, red je da Split dobije Anđelku Visković', uskliknuo je Grubišić. S današnjom dogradonačelnicom je, kaže, proteklih godina izvrsno surađivao, pa je četvrt Sirobuja - inače gotovo divlje naselje, gdje i sama Visković stanuje - konačno počelo dobivati osnovnu komunalnu infrastrukturu.

'Za mjesec ili dva prva trećina Sirobuje dobit će kanalizaciju, a uz pomoć Grada i 'Hrvatskih voda' izvukli smo 30 milijuna kuna iz europskih fondova', pohvalio se. Grubišiću ne smeta činjenica da je samo na uređenje Zapadne obale u Kerumovom mandatu potrošeno gotovo stotinu milijuna kuna te tvrdi da taj novac nije oduzet istočnim gradskim četvrtima.

Boraska je naglasio da je kroz svoju karijeru veslača shvatio važnost timskog rada i pozvao brojne splitske nezavisne liste da se pridruže Anđelki Visković. Upitali smo ga kako se uklopio u novo okruženje jer je ne tako davno tvrdio da je davanje gradskog jamstva za kredit Hajduku pogrešan potez, pa je kazao da je bio pogrešno interpretiran.

'Bio sam protiv jamstva tadašnjem vodstvu kluba, ali stvari su se u međuvremenu promijenile. Udruga Naš Hajduk i ekipa koja danas vodi klub imaju drukčiji pristup, a način na koji su građani i navijači uključeni u rad Hajduka može biti model za sve ostale klubove', kazao je Boraska. Anđelka Visković, koja je 'gurala' projekt Našeg Hajduka i davanje jamstava, izjavila je da je uvjerena kako će splitski klub vratiti kredit od 30 milijuna kuna i kako teret neće pasti na gradski proračun.

'Ovim okupljanjem pokazala sam da želim uz sebe imati kvalitetne i stručne ljude', kazala je i za idući tjedan najavila predstavljanje konkretnog predizbornog programa. Novinari su je zatražili za komentar Kerumove predizborne bujice postavljanja spomenika po gradu, pa je rekla da se 'svaka vlast ima pravo ponašati kako želi'.

'Osobno se ne bih ponašala na takav način, ali svi ćemo izaći pred birače i oni imaju zadnju riječ', kazala je Visković