NESREĆA U ZAGREBU

Specijalni policijski tim traga za vozačem koji je pregazio pješaka

14.12.2011 u 14:24

Bionic
Reading

Kriminalistički operativci Prometne policije intenzivno tragaju za vozačem BMW-a serije 5 koji je u srijedu oko 1.30 u središtu Zagreba usmrtio 39-godišnjeg pješaka Gorana Š. Iz Policijske uprave zagrebačke poručuju nepoznatom vozaču da se javi, apelirajući na njegovu savjest, ali i na činjenicu da će mu kaznenopravni status biti bolji ukoliko olakša policiji posao i samostalno se javi u policijsku postaju, piše Jutarnji list

Jutarnji list navodi da će položaj okrivljenika u budućem kaznenom postupku dodatno otežati činjenica da bi pješak Goran Š. vjerojatno preživio da mu je na vrijeme pružena pomoć.

Zasad se sa sigurnošću ne može reći koje je boje BMW odbjeglog vozača, a nije potpuno jasno niti odakle informacija da se baš radi o BMW-ovoj 'petici'.

Policija je informaciju o naletu na pješaka dobila od građana, koji je nazvao broj 192. Nesreća se dogodila izvan pješačkog prijelaza, a pješak je preminuo u bolnici nakon što ga je tamo prevezla Hitna pomoć.

Bijeg s mjesta nesreće i nepružanje pomoći unesrećenom nepobitna je činjenica u slučaju naleta na Gorana Š. u Trenkovoj ispred kućnog broja 7, no okolnost da se počinitelj ipak sam javio policiji nakon prospavane noći suci obično uzimaju u obzir pri izricanju kazne.

'Apeliramo u prvo redu na savjest vozača. Ovdje se radi o izgubljenom životu', poručuje Zlatko Ancić iz Odjela za odnose s javnošću PU zagrebačke.
Jutarnji još doznaje da na traganju za odbjeglim vozačem radi posebno oformljena skupina kriminalističkih operativaca prometne policije. U tijeku su vještačenja tragova s mjesta nesreće.