NENAD KONČAR

'Spasitelj' Ive Majoli najprije joj pokrio dugove od 37 milijuna kuna, a sada traži povrat 63 milijuna

07.03.2018 u 13:59

Bionic
Reading

Tvrtka Kermas energija poznatog poduzetnika Nenada Končara kao najveći vjerovnik Tenis centra Ive Majoli u stečaju zatražila je da se u tablicu prijavljenih tražbina drugog višeg isplatnog reda uvrsti njihovo potraživanje od čak 63,5 milijuna kuna

Kako se ističe u dopisu stečajnom upravitelju, objavljenim na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa, Kermas energija je krajem siječnja to svoje potraživanje prijavila u zakonskom roku i na propisanom obrascu, ali nije uvrštena u grupu vjerovnika drugog višeg isplatnog reda. Zastupnici Končarove tvrtke ističu i da se njihovo potraživanje temelji na ovršnoj ispravi.

Dopis najvećeg vjerovnika posrnule tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice uslijedio je nakon nedavno objavljenog izvješća stečajnog upravitelja u kojem se navodi kako je ta tvrtka i prošle godine imala više od 570.000 kuna gubitka, iako je Nenad Končar, sin jednog od najbogatijih Hrvata, Danka Končara, pretprošle godine uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove Ive Majoli.

Stoga je stečajni upravitelj podnio prijedlog odluka, među kojima se ističe obustavljanje poslovanja Tenis centra Ive Majoli d.o.o., prihvaćanje njegova izvješća o financijskom i gospodarskom stanju, ali i prodavanje nekretnina tog stečajnog dužnika - zgrada, teniskih igrališta, parkirališta i dvorišta u elitnoj Jurjevskoj ulici na zagrebačkom Cmroku.

Izvješće stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon ročišta u prosincu prošle godine, na kojem je zastupnik i bivši direktor te tvrtke te tenisačičin brat Drago Majoli izjavio da se ne protivi prijedlozima za otvaranje stečajnog postupka koje su krajem ožujka podnijeli vlasnica jednog zagrebačkog kozmetičkog salona, ali i sam dužnik.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je gotovo točno godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka na ročištu održanom 16. prosinca 2016., nakon čega se saznalo da je Končar uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tvrtke tenisačice.

Iva Majoli prošetala kućnog ljubimca Cvjetnim trgom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

'Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari', kazala je tada Jutarnjem listu Iva Majoli.

U prethodno obustavljenom stečajnom postupku, pokrenutom pretprošle godine na prijedlog Financijske agencije (Fine), navodilo se da je do 1. rujna 2015. ta tvrtka imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak 2417 dana u iznosu od 37.849.945 milijuna kuna.

Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka podnio je i vjerovnik H-ABDUCO koji je svoja potraživanja od tvrtke Ive Majoli od čak 59 milijuna kuna naknadno prenio na tvrtku Kermes energija d.o.o., kojoj je direktor Nenad Končar, a prokurist njegov otac Danko Končar.

Ročište na kojem će biti ispitane tražbine vjerovnika Tenis centra Ive Majoli zakazano je za 20. ožujka.

  • +4
Iva Majoli i Martina Hingis odigrale su ekshibicijski meč u Bolu na Braču Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX