NOVI ČLAN OBITELJI

Spasili lane, svako jutro stiže im na doručak: 'Čim čuje komešanje u kući dolazi pred vrata i grebe'

28.01.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Lane su pronašli poljoprivrednici u Istri prije sedam mjeseci, a ono je tada imalo svega nekoliko dana. Predali su ga Silviji Pulin, koja je prethodno othranila divlju svinju. I malom srndaću spasila je život, a on je postao član obitelji, piša Glas Istre

'Bambo, dođi, Bambo...', zazvala je Silvija Pulin, a iz šume koja okružuje malo selo Kaligarići u oprtaljskom kraju, doduše ne odmah, ali nakon desetak minuta, dotrčalo je lane, Bambi kojeg iz milja zovu Bambo. Srndać slobodno u prirodi, a svakog jutra dolazi im na kućna vrata, piše Glas Istre.

'Lane je bilo prozeblo, gladno, u dosta lošem stanju. Pokušali smo ga nahraniti, ali nikako nije htjelo prihvatiti bocu. Jedino malu špricu i to onu od 2,5 mililitara. Svaki dan trebalo nam je po pola sata da bi se najeo. Najmlađi sin tada je imao manje od godinu dana, a Bambo je također tražio svoju pažnju', prisjeća se Silvija, majka četvero djece: jednoipolgodišnjeg Davida, 6-godišnjeg Patrika, 9-godišnjeg Renea i 12-godišnje Ilary. Tu je i suprugova kćerka, 22 -godišnja Jessica.

Bilo je dosta teško u početku, kaže Silvija. S obzirom je riječ o divljoj životinji, ta tri prva mjeseca koliko je lane dok je ojačalo provelo s njima u kući, trebalo je stalno čistiti za njim jer to nije pas koji će tražiti kad treba ići van. Polako su ga puštali u prirodu. Ne odjednom, Bambo je prvo bio na terasi. Srneća divljač je plaha, boji se svakog zvuka. Malo, po malo, s terase se spuštao po stepenicama, pa je počeo brstiti travu. To mu je bilo zanimljivo.

Bambo se u proteklih sedam mjeseci koliko je u Kaligarićima, posve udomaćio. Cijelo je vrijeme u blizini kuće, u prirodi.

'Prilagodili smo se njegovim ritmu. Suprug se oko 5.20 sprema za posao, a Bambo čim čuje komešanje u kući dolazi pred vrata i grebe. Traži hranu i pažnju, znak da još uvijek pripada obitelj. Puno je srna koje prolaze pored naše kuće. Može otići kad god želi, on je slobodna divlja životinja koja je za sada odlučila ostati ovdje', kaže Silvija.

Cijeli priču možete pročitati u Glasu Istre.