GAIKAI

Sony ili Microsoft bez next-gen konzole?!

12.01.2012 u 11:54

Bionic
Reading

Gaikai, gaming servis baziran na cloud tehnologiji, najavljuje da će jedna od konzolaških tvrtki uskoro najaviti povlačenje s tržišta

Za Gaikai vjerojatno još niste čuli, no radi se o gaming servisu baziranom na cloud tehnologiji, nešto poput nama poznatijeg servisa OnLive. Ti servisi nude uslugu igranja bez potrebe za hardverom koji bi bio sposoban pokretati igre, treba vam samo dovoljno brza internetska veza i to je ukratko to.

 

Gaikai servis lansiran je početkom prošle godine a sada je dostupan u tek 12 zemalja u Sjevernoj Americi i Europi. Ono zbog čega je Gaikai ovih dana privukao pozornost na sebe je izjava Nanea Reveesa, jednog od glavnih ljudi u Gaikaiu, da 'neće svi trenutni proizvođači konzola lansirati sljedeću generaciju istih. To će biti jedna od velikih vijesti nadolazećeg E3-a'.

 

Iako su Reveesovi izvori upitni, ako ih uopće i ima, jasno je da u pitanje dolaze samo Sony i Microsoft. Podsjećamo, Nintendo je već službeno najavio dolazak Wii U konzole. Zna se također i da Microsoft već radi na različitim prototipovima sljedeće konzole Xbox, dok Sony svoje planove još uvijek krije kao zmija noge.

 

Jasno, takav potez jednog od konzolaških giganata bio bi itekako na korist servisima poput Gaikaia i OnLivea, no i dalje sumnjamo da bi Microsoft ili Sony donosili ovako radikalne usluge. No ništa nije nemoguće.