pomoć stradalima

SNV: Donirani kontejneri obiteljima u selima Luščani i Majske Poljane

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 31.01.2021 14:16
  • Objavljeno 31.01.2021 u 14:16
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

U sklopu humanitarne akcije Srpskog narodnog vijeća (SNV) “Banija je naša kuća” kontejneri iz donacije Konzulata Srbije u Vukovaru donirani su u nedjelju dvjema obiteljima u selima Luščani i Majske Poljane, izvijestio je SNV

"Terenske aktivistkinje SNV-a za područje Banije Dajana Žarković (Glina) i Miljana Nožinić (Petrinja), zajedno s predsjednikom SNV-a i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem i konzulom Republike Srbije u Vukovaru Milanom Šapićem, dostavili su danas donirane kontejnere spomenutog konzulata u banijska sela Luščani i Majske Poljane, obiteljima Vilus i Paspalj", navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Ističe se i da je Konzulat Republike Srbije u Vukovaru tijekom jučerašnjeg dana, a prije današnje akcije, dostavio donirane kontejnere u kamp Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa u Lekeniku. Donirani kontejneri imaju sanitarni čvor i instalacije, pa se odmah u njima može živjeti, naglasio je konzul Šapić. Dodao je i "kako se konzulat pridružio akcijama pomoći Baniji koju su već uputili iz Veleposlanstva Srbije u Zagrebu, 25 stambenih kontejnera, kao i odluci Vlade Srbije da među prvima donira pomoć Hrvatskoj od milijun eura“.