ŠEFICA SAVJETA ZA KULTURU

Snježana Banović usporedila Lalovca s Tomaševićem, SDP-ovci traže njenu smjenu

18.01.2018 u 09:50

Bionic
Reading

Nakon što je kazališna redateljica i šefica SDP-ovog Savjeta za kulturu Snježana Banović na svom Twitteru potpredsjednika te stranke nazvala nasilnikom, stigli su i prvi zahtjevi za njenom smjenom

Da Banović ode s mjesta šefice SDP-ovog Savjeta za kulturu zatraženo je na jučerašnjoj sjednici Kluba zastupnika te stranke, a kako nam kažu neki od zastupnika, dojam je da će se to i dogoditi jer dobar dio smatra da je snježana Banović pretjerala.

Ona je, naime, prije nekoliko dana na svom Twitteru usporedila potpredsjednika SDP-a Borisa Lalovca i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, koji je optužen za obiteljsko nasilje. 'Dakle, Ogulin: među 4 potpredsjednika SDP-a nema ni jedne žene, ali zato je tu još uvijek i dokazani zlostavljač žena Boris Lalovac. U čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića? @SDPHrvatske quo vadis? @davor_bernardic?', napisala je Banović na Twitteru.

Iako je taj status na njenom Twitteru stajao nekoliko dana niti stranka niti Davor Bernardić nisu službeno reagirali. Reakcija je stigla jedino od SDP-ovog saborskog zastupnika Damira Tomića, koji je Banović odmah odgovorio da je prijava protiv Lalovca odbačena. No to nije pokolebalo Banović. 'Snimka zlostavljanja postoji i na njoj je sve jasno kao dan. Ne ulazim uopće s mojim pitanjem u pravosudna pitanja', napisala je Banović.

Ovakav status šefice SDP-ovog Savjeta za kulturu šokirao je mnoge SDP-ovce, a slučaj se potegnuo i na jučerašnjoj sjednici Kluba zastupnika. Bernardić je, doznajemo, ustvrdio da nije znao za njen status, no zastupnici, pa i oni koji se ubrajaju u Bernardićev krug, zatražili su njenu smjenu.

  • +14
SDP-ov skup u Ogulinu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sama Banović u međuvremenu se ispričala. 'Moja greška, nisam znala da je Općinsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje. Zato iskrena isprika g. Lalovcu', napisala je na Twitteru.

No sudeći prema reakcijama SDP-ovaca Banović to neće spasiti od smjene iz Savjeta za kulturu, koji je, doznajemo, rijetko sazivala što su joj neki stranački ljudi također zamjerili.