donji lapac

Zajedno protiv zime: Policija i vojska čiste nanose snijega u Lici

23.02.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Nakon što je jučer ministar obrane Damir Krstičević donio odluku da se vojska uključi u uklanjanje posljedica snježnog nevremena, policijskim službenicima Policijske postaje Donji Lapac u čišćenju snijega pristiglo je u pomoć 26 vojnika

Policija i vojska zajedno pomažu građanima u čišćenju snijega u Lici, a Ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je građane na oprez, te da prije putovanja provjere stanje na cestama za one prometnice po kojima se namjeravaju kretati, kao i ispravnost svoje zimske opreme.

Policija je vojnicima pružila smještaj u policijskom stacionaru u Donjem Lapcu, a s čišćenjem snijega zajednički nastavljaju i danas.

>>> Snijeg uzrokovao kaos u prometu: Kod Ludbrega i na autocesti Bregana-Lipovac nesreće, zatvorene mnoge ceste, vojska na terenu

'S obzirom da je kretanje i sigurnost pješaka u ovim zimskim uvjetima otežana, policijski službenici u svim gradskim središtima Policijske uprave ličko-senjske reguliraju promet i pomažu građanima.

  • +12
Gusti snijeg i dalje pada na području Like Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima i situacijom na prometnicama, policija provodi mjere ograničenja prometa za vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu te kamione s prikolicama za koje je promet trenutno zabranjen.

>>> Snijeg stiže i na more, doznajte gdje će najviša dnevna biti -10

Uvjeti za sigurno odvijanje prometa nastoje se ostvariti u stalnom kontaktu i koordinaciji sa službama za održavanje i čišćenje cesta.

Međutim, pozivamo građane na oprez te da prije putovanja provjere stanje na cestama za one prometnice po kojima se namjeravaju kretati, kao i ispravnost svoje zimske opreme. Sve pozive za pomoć i intervenciju policije možete uputiti na broj 192', poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.