VOZAČI OPREZ!

Snijeg, magla i niske temperature otežavaju promet diljem Hrvatske

04.02.2018 u 07:29

Bionic
Reading

Za sve skupine vozila u potpunosti su otvorene autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče (od 06,37 sati) i A6 Rijeka-Zagreb. Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet, javlja HAK

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3).

Slab snijeg pada u Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

  • +8
Zimski uvjeti na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Promet teče usporeno na riječkoj obilaznici kroz tunel Katarinu u smjeru Rupe, zbog prometne nezgode. Magla smanjuje vidljivost duž cijele autoceste A6 Rijeka-Zagreb.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, javlja HAK.