ubojstvo jasmine dominić

Prekinuto suđenje Smiljani Srnec, obrana tvrdi da u Vrapču nije dobro pregledana

21.01.2020 u 07:44

Bionic
Reading

Smiljana Srnec, optužena da je ubila svoju sestru i njeno tijelo sakrila u zamrzivaču, neće danas iznositi obranu, a suđenje je prekinuto

Prekinuto je suđenje Smiljani Srnec na Županijskom sudu u Varaždinu. Optužena danas tako neće iznijeti svoju obranu. Odluku o očevidu što je predložila obrana, donijet će Vrhovni sud, javlja RTL.

'Žalit ćemo se Vrhovnom sudu', kazao je odvjetnik Smiljane Srnec te dodao kako je ona bila spremna iznijeti obranu, a za novo ročište kaže da ne zna kada će biti, piše Večernji list. Dodao je kako obrana ne odugovlači postupak, a svi prijedlozi su odbijeni.

Nije potvrdio da će na idućem ročištu Srnec iznijeti obranu.

'Vještaci nisu svoj posao odradili korektno te smo zatražili nova vještačenja. Tražimo drugog vještaka', dodao je.

Smiljana Srnec (45) optužena je da je u ljeto 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu.

Optužena je trebala započeti s iznošenjem svoje obrane čime bi bilo poznato hoće li i sama svjedočiti ili će se i dalje, kao i dosad, braniti šutnjom.

  • +14
Nastavak suđenja Smiljani Srnec, optuženoj za ubojstvo sestre u Varaždinu Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rasprava je započela prijedlozima za novim dokazima od strane obrane i tužiteljstva, javlja Jutarnji list. Početak rasprave obilježilo je iznošenje dokaznih prijedloga, obrazlaganje zašto se oni traže od strane obrane, ali i očitovanje tužiteljstva koje se protivi svim novim dokazim prijedlozima obrane, ali i prijedlozima za izdvajanje nekih dosad prikupljenih dokaza kao nezakonitih.

Obrana je dostavila zapisnike o obavljenim razgovorima s građanima, ali je predložila i novo psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje Smiljane Srnec.

Optužba je dostavila CD medij sa fotografijama pretrage i obdukcije, a odnosi se na sijedu vlas kojoj je prigovorila obrana.