HRVATI SLAVE

Smijenjena ravnateljica vojvođanske televizije

18.12.2008 u 20:22

Bionic
Reading

Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine zbog male gledanosti programa i loših poslovnih rezultata smijenio je ravnateljicu javnog servisa Vojvodine Dinu Kurbatvinski-Vranešević

NOVI SAD - Upravni odbor RTV-a je priopćio da je "raspravljajući o aktualnoj situaciji u RTV-u, većina članova UO ocijenila da ravnateljica, na čelu uprave, nije uspjela u dovoljnoj mjeri osigurati povećanje gledanosti programa i omogućiti ostvarenje dodatnih prihoda Javnog servisa, koji bi dali širi financijski prostor za unaprjeđenje kvalitete programa RTV-a".

Urednik programa na hrvatskom jeziku Dragan Jurakić je u povodu toga izjavio da će se započete kadrovske promjene pozitivno odraziti na status programa na hrvatskom jeziku, prema kojemu je dosadašnje vodstvo bilo "restriktivno".

"To za hrvatsku manjinsku zajednicu znači ohrabrenje (..) jer je dosadašnja uprava imala restriktivnu politiku prema svima a osobito prema hrvatskoj zajednici", izjavio je Jurakić.

Za uvođenje i emitiranje emisije na hrvatskom "Prizma" vezuju se brojni problemi i izgredi koji proistječu iz neriješenog statusa voditelja i urednika emisije Jurakića.

Posljednji slučaj zabilježen je početkom studenoga kada je odlukom uprave Radio i televizije Vojvodine televizijski program na hrvatskom jeziku pripojen programu na rumunjskom, što je tada među Hrvatima ocijenjeno kao omalovažavanje programa na hrvatskom.

RTV je pokrajinski javni servis koji uz program na srpskom emitira program na šest jezika nacionalnih manjina na dva televizijska i radijska kanala.