IZBORI U DEŽELI

Slovenski kandidati nastoje dokazati da nisu bogati

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 30.11.2011 20:17
  • Objavljeno 30.11.2011 u 20:17
janez janša i borut pahor montaža

janez janša i borut pahor montaža

Izvor: tportal.hr / Autor: Ilustracija Mihaela Maras/tportal.hr

Predsjednik slovenskih Socijaldemokrata Borut Pahor u srijedu je javno obznanio podatke o svojim nekretninama, dokazujući da ih je kupio ušteđenim novcem i bez spornih kredita, čime je izazvao dva glavna konkurenta da učine isto

Pahor, predsjednik vlade čijoj stranci nekoliko dana pred prijevremene izbore u nedjelju prijeti veliki gubitak glasova, izazvao je glavna pretendenta na svoj položaj, Janeza Janšu i Zorana Jankovića, da učine isto i uklone dileme koje se u vezi s njihovom imovinom zadnjih dana kampanje pojavljuju u javnosti.

Pahor je do nekretnina koje posjeduje došao štednjom kod domaće banke, nema većih kredita, uplaćuje i dvije police životnog osiguranja, a vozi automobil star 20 godina.

Najveći konkurenti za Pahorov položaj, predsjednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša i predsjendik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, zadnjih su dana preko medija iznijeli niz opaski na račun imovine onog drugog i je li ona stečena na pošten ili neki drugi način.

Janković je jedan od najbogatijih Slovenaca jer je i prije no što je postao direktorom Mercatora, a kasnije i Ljubljanskim gradonačelnikom, imao privatni građevinski posao koji sada vode njegovi sinovi.

Detaljne podatke o svojoj imovini za sada ne želi javno obznaniti ni Janez Janša. On je izjavio da je sve podatke spreman predočiti javnosti ako isto učini Janković.

Janša tvrdi da je sve stekao sam u 30 godina rada i honorarima od knjiga koje je u Sloveniji prodao u 80.000 primjeraka, te da je unatoč bankovnim kreditima koje još otplaćuje što se tiče nekretnina siromašniji od Jankovićevih sinova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi