NISMO MI CIPAR

'Slovenija je stabilna i sama može riješiti probleme'

25.03.2013 u 19:58

Bionic
Reading

Slovenska premijerka Alenka Bratušek izjavila je da je Slovenija stabilna država koja je sposobna rješavati svoje teškoće, te da neće trebati program financijskog spašavanja poput Cipra.

'Slovenija je stabilna država koja svoje teškoće, pa i probleme javnih financija, može riješiti sama. Bilo kakve usporedbe s Ciprom u tom pogledu ovog trenutka su nepotrebne, a nisu niti primjerene', rekla je Bratušek u ponedjeljak prilikom prijema nove vlade kod predsjednika države Boruta Pahora

Pahor je novoj vladi zaželio mnogo uspjeha u radu i suočavanju s izazovima pred kojima je država, dodavši da će za to trebati i hrabrosti, ali i sreće koja je saveznik odvažnih, te ponudio svoju pomoć.

Pahor je pri tom podsjetio novu vladu na svoju inicijativu o strategiji razvoja Slovenije do 2030., te konferenciju koju će za mjesec dana organizirati, a na kojoj želi okupiti sve kreativne i intelektualne snage u državi.

Nova slovenska premijerka, čiju je vladu parlament potvrdio prošli tjedan, rekla je da je ključno što će nova vlada učiniti u ovoj godini budući da je svoj mandat ograničila na godinu dana, nakon čega će iduće godine ponovo zatražiti povjerenje parlamenta glasovanjem o povjerenju vladi.

'Pred nama je ključna godina i mislim da smo toga svi itekako svjesni. Čeka naš težak posao, ali ga se ne bojimo. Znamo da će biti mnogo zapreka, ali smo se s njima spremni suočiti', rekla je Bratušek.