HIT NA YOUTUBEU

Slovenac odglumio Putina, traži Nobelovu nagradu za mir

29.02.2016 u 10:48

Bionic
Reading

Trominutni video slovenskog komičara i imitatora Klemena Slakonje, u kojemu se parodira mačo stil ruskoga predsjednika Vladimira Putina, zabilježio je više od 800.000 pregleda na Youtubeu otkako ga je u subotu autor predstavio na natjecanju za izbor slovenske pjesme za Euroviziju

Slakonja je već nekoliko sezona voditelj showa 'Ema', slovenskog izbora za Euroviziju, i znatno je povećao gledanost te predstave koju producira nacionalna televizija prigodnim skečevima i imitacijama.

U emisiji je do sada parodirao niz poznatih osoba, među njima lik i djelo Slavoja Žižeka, slovenskog filozofa svjetskog glasa, i bivšu premijerku Alenku Bratušek.

Ovogodišnji objekt njegova osebujnog humora - koji u Sloveniji neki zovu 'urnebesnim', a drugi omalovažavaju kao 'infantilan' - je Vladimir Putin u parodiji 'Vladimir Putin - Putin, Putout'.

Slakonjin 'Putin' predstavljen je u formi glazbenog spota, a pjeva na engleskom jeziku s jakim ruskim akcentom, uz bogatu koreografiju s vojnicima i balerinama, te jaše na bijelom konju, pokušava ustrijeliti sibirskog tigra i šalje više jakih 'poruka'.

Uz ostalo, obećava da će 'majčicu Rusiju' opet učiniti najmoćnijom silom, hvali se time da je bolji strijelac od Jackieja Chana i priželjkuje Nobelovu nagradu za mir.

'I'm a nice guy, why can't I get a Nobel peace prize?', pita se Putin u izvedbi slovenskog imitatora i komičara.