horor na cesti

Slovenac na A4 pokušao ubiti dvoje sunarodnjaka, nije bio zadovoljan vožnjom

25.11.2023 u 21:46

Bionic
Reading

Zagrebačka policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 39-godišnjeg Slovenca osumnjičenog za pokušaj ubojstva 42-godišnjaka i 35-godišnjaka prilikom sukoba u prometu na autocesti A4 kod naplatnih postaja Sveta Helena te je predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u subotu

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je u petak, 24. studenoga, oko 18,25 sati na A4, kod naplatnih postaja Sveta Helena, nakon prvotnog verbalnog sukoba u prometu 39-godišnji državljanin Slovenije svojim osobnim automobilom naletio na dvojicu državljana Slovenije, 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Utvrđeno je kako je sukobu naplatnim postajama uzrokovalo prethodno nezadovoljstvo vožnjom na autocesti.

Nezadovoljstvo je kulminiralo početnim verbalnim sukobom na naplatnim postajama, a nakon čega je osumnjičeni s namjerom da usmrti dvojicu muškaraca od 42 i 35 godina naletio osobnim automobilom na njih i ozlijedio ih.

Liječnička pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje je utvrđeno da je 35-godišnjak teže ozlijeđen, dok je 42-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, dodaje se u priopćenju.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Također, u osobnom automobilu osumnjičenog 39-godišnjaka bili su kao putnici 23-godišnjakinja i maloljetna osoba, kojima je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Trideset devetogodišnji državljanin Slovenije osumnjičen je za kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju' na štetu 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, te kazneno djelo 'Dovođenja  u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom' na štetu 23-godišnjakinje i maloljetne osobe.

Osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PUZ-a.