ČUĐENJE U RESTORANU

Slovenac kupio 30 jastoga pa ih pustio u more

Bionic
Reading

Poznati zadarski ugostitelj Erik Pavin, vlasnik restorana Niko, prije nekoliko dana ispunio je slovenskom gostu neobičnu želju. Slovenac je kupio 30 jastoga iz akvarija u restoranu i pustio ih u more

'Platio je jednog jastoga, a cijena jastoga je 620 kuna po kilogramu, i odnijeli smo ga u more ispod restorana. Onda je gost rekao da će on zapravo kupiti sve jastoge iz akvarija i pustiti ih u more. Rekao sam mu da to nije izvedivo jer je pola od tih jastoga rezervirano za večeru tog dana. On je kazao: 'Dobro, onda ću kupiti ove nerezervirane', i u more smo te večeri, jednog po jednog, pustili 30-ak jastoga', kaže Pavin za Slobodnu Dalmaciju.

Slovenac je potrošio oko 1300 eura i nisu mu smetali komentari promatrača da je tim novcem mogao napraviti puno dobrih djela ljudima, a ne jastozima. Društvo se još neko vrijeme zabavljalo u restoranu, a onda mu je misteriozni gost najavio da će se ponovno vratiti za nekoliko dana i da će tada pustiti još više jastoga te da ih sakupi što više.

'Oni su jeli ribu i nije im smetalo što su jastozi u akvariju, samo su ih, eto, kad su još uvijek živi, htjeli spasiti zadane im sudbine. Očito im je to neki poseban gušt jer su mi rekli da su na ljetovanju u Grčkoj slično učinili', kaže vlasnik restorana.

Desetak dana prije Slovenaca bio je i jedan Rus koji je došao s malim sinom i dva dana za redom kupovao po jednog živog jastoga. Dječak ih je presretan odnio u more i pustio.