prognoza ane bago tomac

Sljedećih dana čeka nas pravi mali toplinski val: Sunčano i vruće, temperatura od srijede uglavnom viša od 30

14.06.2021 u 06:40

Bionic
Reading

Dočekali smo i vremensku prognozu za ovaj tjedan koja glasi sunčano i vruće, 30 ili više stupnjeva, i to u svim krajevima zemlje, a neke veće promjene vremena ne očekuju se do daljnjeg

Još u ponedjeljak u unutrašnjosti malo svježija vremenska prognoza - oko 23, 24, ali već od utorka zamjetan porast temperatura. Takvo stabilno vrijeme imat ćemo pod utjecajem grebena visokog tlaka zraka koji će se u ponedjeljak prostirati nad većim dijelom Europe. Ujutro će u svim krajevima prevladavati sunčano, ali na Jadranu i dosta vjetrovito - puhat će umjerena i jaka bura, u podvelebitskom dijelu može u noći i ujutro biti i olujnih udara.

U unutrašnjosti dosta svježe - najniža temperatura bit će između 8 i 12 stupnjeva, a i ove temperature porast će idući tjedan. I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano uz malu naoblaku i uglavnom slab sjeveroistočni vjetar, prognozira Ana Bago Tomac za Dnevnik.hr.

Najviša temperatura bit će slična kao i u nedjelju - između 23 i 25 stupnjeva. Na istoku od sredine dana oblačnije, ali ostat će suho. Jak sjeverozapadni vjetar oslabjet će na slab do umjeren, uz najvišu temperaturu od 22 do 24. U gorskom dijelu sunčano i umjeren sjeveroistočnjak. Najviša temperatura sutra između 20 i 23, a na Jadranu toplije - od 26 do 28. Južni dio i sutra će biti pretežno sunčan ili vedar. Jaka bura poslijepodne će oslabjeti i zapuhat će sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 25 u zaleđu do najviše 28.

  • +3
Sunce u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Sljedećih dana čeka nas pravi mali toplinski val - barem u usporedbi s prohladnim danima prethodnih mjeseci. Bit će uglavnom sunčano i vruće, temperatura od srijede uglavnom viša od 30.

Na Jadranu također ljetno vrijeme. Temperatura također oko 30 ili malo iznad, a sve toplije će biti i noću. U noći i ujutro uglavnom burin, a tijekom dana sjeverozapadnjak. Čeka nas uglavnom sunčan tjedan, a tamo negdje oko sredine postat će vruće u većini krajeva. Sve toplije bit će i u moru.