AKTIVIRANJE MANDATA

Slavko Linić zatražio povratak u Sabor!

07.05.2014 u 15:42

Bionic
Reading

Slavko Linić i službeno se vraća u saborske klupe. Zahtjev za aktivaciju mandata stigao je popodne u Sabor, potvrdila nam je šefica Mandatno-imunitetnog povjerenstva, SDP-ova Gordana Sobol

Kazala je kako je zahtjev 'ušetao' u Sabor, ali još nije prošao službenu proceduru. Naime, prvo ga treba zaprimiti Ured predsjednika Sabora, nakon čega se prosljeđuje Mandatno-imunitetnom povjerenstvu.

Podsjetimo, Liniću je nakon jučerašnjeg razrješenja počeo teći rok od osam dana u kojem ima pravo aktivirati svoj mandat, koji je, podsjetimo, kao većina ministara zamrznuo u prosincu 2011. Tada je, naime, sukladno zakonu, zbog nespojive dužnosti mandat morao staviti u mirovanje, a umjesto njega u Saboru je sjedio SDP-ov Josip Benčić.

Linić se sada odlučio na povratak u Sabor, a mandat će mu i službeno biti aktiviran vjerojatno sljedeći tjedan kada će biti sazvana sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Ako i ne bude sazvana sjednica, Linićev mandat će, s obzirom da je podnio zahtjev, automatizmom biti aktiviran nakon osam dana.

Javnost je danas pak dodatno uzbunila izjava riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji je kazao kako je, za razliku od ostalih ministara, Linić dao ostavku na saborski mandat te da se u Sabor ne može vratiti. No očito Obersnel nije bio dobro informiran.