DO POSLJEDNJEG DAHA

Grmoja optužio Milijana Brkića da je dovozio glasače iz Hercegovine

21.05.2017 u 19:57

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo tek je iza ponoći počelo objavljivati rezultate za Metković. Nakon 18 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ-ov kandidat Dalibor Milan ima 43 posto glasova, a Mostova Katarina Ujdur 36. Most je u gradskoj skupštini dobio 7 mandata, HDZ 7 mandata, Jambo 2, a SDP 1. Za većinu u Gradskom vijeću potrebno ih je 9. Božo Petrov ne smatra da je to gadan podbačaj Mosta

'Ne bih se složio da smo podbacili. Most je dobio najviše glasova, ostvarili smo odličnu pobjedu u prvom krugu. Idemo u drugi. SDP, HDZ i Jambo su ove izbore zajednički odradili', kaže Petrov.

Kad znate da ste se brojnima zamjerili, dobiti najviše glasova dok su svi ujedinjeni protiv vas - to je velik uspjeh. Koalirati nećemo ni s kim, mi ćemo ponuditi nove projekte. Nema suradnje, nema koalicije, a oni neka pokažu jesu li populisti ili žele podržati naše nove, dobre projekte koje ćemo ponuditi. Za dva tjedna će gradonačelnica biti Katarina Ujdur, kazao je.

Nikola Grmoja, koji je također ostao drugi u utrci za dubrovačko-neretvanskog župana, bio je za nijansu oštriji, ustvrdivši da iza rezultata stoji kuhinja Milijana Brkića, kojega je optužio da je organizirao dovoženje glasača iz Hercegovine u Metković.  

Atmosfera u stožeru Mosta u Metkoviću Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Marko Sladoljev, kandidat Mosta za zagrebačkog gradonačelnika i nositelj liste za Gradsku skupštinu, izjavio je u nedjelju nakon objave izlaznih anketa kako nije razočaran time što neće ući u drugi krug izbora, dodavši da je Most u Zagrebu počeo od nule te su na pragu ulaska u zagrebačku Gradsku skupštinu.

Sladoljev je novinarima u stožeru Mosta ustvrdio da će, kada dođu prvi neslužbeni rezultati izbora, stranka ući u Skupštinu Grada Zagreba. Zahvalio je volonterima i Mostovim kandidatima na listama.

'U Zagrebu smo počeli od nule i nismo imali ništa, a danas imamo ustrojen Most u Gradu Zagrebu. To je oko 400 ljudi na listi i oko 1000 volontera te je to početak Mosta u Gradu Zagrebu', rekao je Sladoljev.

Na novinarski upit o tome koga će Most podržati u drugom krugu izbora za gradonačelnika, Sladoljev je rekao da neće nikoga podržati. 'Mislimo da su naši birači dovoljno inteligentni da ih nitko ne treba poticati za izbore. Oni će sami odlučiti, to je volja građana Grada Zagreba', dodao je.