bez euforije

Šojat u drugom krugu računa na glasove svih koji nisu birali Vrkića

21.05.2017 u 22:24

Bionic
Reading

Bez puno euforije prate se rezultati glasovanja i u osječkom stožeru HDZ-a, čija se kandidatkinja, književnica Ivana Šojat, priprema za drugi krug izbora. Snage bi trebala odmjeriti s aktualnim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem

'HDZ je stvarno jako davno imao gradonačelnika Osijeka. Mislim da je to zadnji put bio Karlo Karačić, ali bismo za stvarnim podacima trebali posegnuti u muzej. Mislim da posljednjih 15-ak godina HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka nije čak ni ulazio u drugi krug', komentirala je bez puno euforije u izbornoj noći za tportal HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat.

U drugom krugu računa na glasove ostalih protukandidata Ivana Vrkića iz prvoga kruga.

'Mislim da je sasvim logično da se njihovi birači priklone meni jer smo svi trenutno nezadovoljni stanjem u Osijeku', dodala je ona, napominjući kako Vrkić ima prednost jer nastupa s pozicije vlasti, čime ima i logističku prednost.

'Nemojmo zaboraviti to da se Vrkić služio gradskim resursima kako bi samoga sebe promovirao, primjerice onim famoznim časopisom Promenada, čime je već bio korak ispred mene. No mislim da su građani prepoznali moju iskrenost i dobru volju', rekla je Šojat, koja rezultate prati u društvu HDZ-ova kandidata za osječko-baranjskoga župana Ivana Anušića u hotelu Osijek.

Anušić je pak siguran da ulazi u drugi krug u kojem ga čeka aktualni osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, HDSSB-ov disident iz Snage Slavonije i Baranje.

'Sasvim sigurno smo u drugom krugu. Naš program, trud i rad su napokon donijeli rezultat. Ljudi su počeli promatrati političara prema onome što on nudi, a ne što priča; što je napravio, a ne što obećava', rekao je Anušić, osvrćući se na svoj 12-godišnji mandat načelnika Općine Antunovac nadomak Osijeka, a kako je rekao, u jednoj općinici napravio je jako puno te da se slijedom toga puno više može napraviti u Osječko-baranjskoj županiji.

Sve mu je ovo, priznaje, poticaj i sigurnost da će dobro završiti za 14 dana.

'Rekao sam da se povijest u Osječko-baranjskoj županiji počinje mijenjati 21. svibnja jer 12 godina ova županija stagnira i nazaduje, luta u svojim strategijama', rekao je ovaj HDZ-ovac, priznajući kako već sada imaju većinu u županijskoj skupštini.

Prvi će korak biti, najavljuje, donošenje novog proračuna, dok će u lipnju, dodao je, stići premijer s kompletnom Vladom te će se razgovarati o problemima i kako ih rješavati.

Priznaje, ipak, da će u drugom krugu biti 'jako napeto'.

'Sve stranke koje su izišle na izbore žele promjenu, kao i njihovi glasači. Nisu sve političke stranke, ako gledamo njihovu ideologiju, svjetonazorski bliske Vladimiru Šišljagiću - bliže su meni, ako ćemo tako gledati. Računam na birače i SDP-a, i Živog zida, i Mosta, i HDSSB-a, i stranke Desno, i računam na sve one koji žele da se napokon nešto počne raditi', poručio je Anušić.