U ISTRI

Skupina lokalnih delikvenata napadala turiste tražeći novac

10.08.2011 u 17:30

Bionic
Reading

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, porečka policija sumnjiči trojicu 18-godišnjaka i 19-godišnjaka s područja Tara i Vabrige za pokušaj razbojništva. Četvorica mladića privedena su u Istražni centar Županijskog suda, dok je peti sudionik još u bijegu

Postupajući po dojavi zaštitara, policijski su službenici utvrdili da su mladići jučer oko 4 sata u turističkom naselju na području Tara pristupili dvojici Nijemaca u dobi od 16 i 17 godina tražeći od njih novac. Nakon što su ih Nijemci odbili, četvorka je fizički nasrnula na maloljetne strance, pri čemu je 16-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede. Budući da je ozlijeđeni Nijemac uspio pobjeći prema apartmanu, napadači su se također pobjegli, no dvojicu od njih maloljetnici su ponovno ugledali kada su zatražili pomoć zaštitara, koji su napadače uspjeli zadržati do dolaska policije.

'Daljnjim istraživanjem utvrđen je identitet i druge dvojice napadača, a prilikom pregleda jednog od 18-godišnjaka pronađena je PVC vrećica sa sadržajem opojne droge marihuane, težine oko 0,37 grama te protiv njega slijedi i podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež radi kaznenog djela zlouporabe opojne droge', priopćila je PU istarska.

Kako je utvrđeno, 19-godišnjak je i u ponedjeljak oko 4 sata, zajedno s policiji zasad nedostupnom osobom, počinio još jedno razbojništvo u pokušaju. Meta napada bila su dvojica državljana Italije, u dobi od 22 i 23 godine, koje su napadači upoznali nekoliko sati ranije na plaži u Poreču te su im ponudili da će ih provesti gradom. No, nakon povratka iz grada, dvojac je na Šetalištu Antuna Restovića od 22-godišnjeg državljanina Italije zatražio novac, no kako ih je Talijan odbio, 19-godišnjak ga je udario štapom po glavi, lakše ga ozlijedivši. Budući da je 22-godišnji državljanin Italije uspio oduzeti štap napadaču, nasilni dvojac je pobjegao s mjesta događaja.

Četvorica mladića su tijekom današnjeg dana privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a policija traga za još jednom osobom koja se dovodi u vezu s pokušajem razbojništva nad državljanima Italije.