posjet varaždinu

Škoro: Ovo nije natjecanje za mistera, ovo je natjecanje da stvorimo novu vladu koja neće podilaziti žetončićima

13.06.2020 u 11:09

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro posjetio je Varaždin u povodu priprema za parlamentarne izbore. Tom je prigodom odgovarao i na pitanja novinara.

Škoro je otkrio i nositelje lista Domovinskog pokreta na predstojećim parlamentarnim izborima po izbornim jedinicama.

U prvoj izbornoj jedinici listu će nositi Zlatko Hasanbegović, drugu će nositi Miroslav Škoro, u trećoj će biti Davor Dretar, a u četvrtoj Vesna Vučemilović. Petu izbornu jedinicu nosit će Ivan Penava, dok će šestu nositi Stjepo Bartulica, a sedmu Slaven Dobrović. Carla Konta nosit će osmu izbornu jedinicu, a Hrvoje Zekanović vodit će devetu izbornu jedinicu. Desetu izbornu jedinicu nosit će Ruža Tomašić, a u 11. će biti Željko Glasnović.

Komentirajući rječnik svojih protukandidata na izborima, Škoro je rekao da u predizborno vrijeme svatko svakoga svačim naziva, ali da to nije njegov stil. "Govore mi svašta, govore svašta i Domovinskom pokretu. To je zbog činjenice da nas se uistinu boje", rekao je Škoro, dodavši da ankete pokazuju da popularnost Domovinskog pokreta iz dana u dan raste.

"Ovo nije natjecanje za mistera Hrvatske, ovo je demokratska procedura. Ovo nije natjecanje u znanju stanih jezika, ovo je natjecanje da stvorimo novu vladu koja neće podilaziti žetončićima", rekao je Škoro. 

Poslao je, prenosi N1, i poruku Andreju Plenkoviću i Davoru Bernardiću oko sučeljavanja: "Kad god hoćete, možemo razgovarati, s papirima, bez papira. Toliko ste zla nanijeli Hrvatskoj, a imate se obraza javno pojavljivati."