carla konta

Škorina nova akvizicija kaže da Hrvatska mora smanjiti državnu upravu, prigrliti slobodno tržište i vratiti se obiteljskim vrijednostima

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 31.05.2020 21:39
  • Objavljeno 31.05.2020 u 20:59
Carla Konta

Carla Konta

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Domovinski pokret Miroslava Škore najavio je u nedjelju da povjesničarka dr. sc. Carla Konta, pripadnica talijanske zajednice u Rijeci, na predstojeće parlamentarne izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja na njihovoj listi u 8. izbornoj jedinici.

Riječka povjesničarka, supruga i majka četvero djece, autorica je knjige US Public Diplomacy in Socialist Yugoslavia, 1950-70 (Manchester University Press, 2020), poslijedoktorandica na Odsjeku talijanistike Filozofskog fakulteta u Rijeci i profesorica povijesti u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci.

Kako je priopćeno, njezini su radovi objavljivani u prestižnim međunarodnim časopisima, a istraživanja i predavanja održana na istaknutim međunarodnim konferencijama. Pripadnica je talijanske nacionalne manjine u Rijeci i svestrani poliglot, a sudjeluje u udrugama i projektima koji promiču kršćanske i pro-life vrijednosti.

"Kao liberalna konzervativka duboko vjerujem da povratak tradicionalnim, obiteljskim vrijednostima, ljubav prema domovini, slobodno tržište i briga za najslabije te reducirana državna uprava jesu putokazi za sretnu Hrvatsku. Domovinski pokret je pokret zajedništva, nade, stručnosti i integriteta gdje ćemo se boriti da Hrvatska postane zemlja velikih mogućnosti i blagostanja", izjavila je Konta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!