SKUPŠTINA POČELA SKANDALOM

Škorić postao šef splitskog HDZ-a

14.04.2012 u 18:07

Bionic
Reading

Izborna skupština splitskog HDZ-a započela je skandalom: šef ogranka Dujomir Marasović zabranio je pristup Jerku Rošinu. Sam Rošin, nakon što je neuspješno pokušao ući u dvoranu, sazvao je konferenciju za novinare i objavio da mu je Marasović kazao 'da radi što god hoće, ali neće ući'

'Neću spekulirati koji je razlog ovakve odluke, ali očito je da postoje osobni animoziteti prema meni. Ja sam član gradskog odbora HDZ-a Split i morao sam imati pristup na izbornu skupštinu, dakle, grubo je prekršen statut stranke. Jedan glas može biti presudan', kazao je Rošin i dodao da je zadržao pravo pokrenuti postupak protiv te odluke.

Skupština splitskog HDZ-a protječe neuobičajeno mirno, iako postoji čak šest kandidata za predsjednika ogranka. Njih trojica (Igor Lučić, Zdravko Omrčen, Zoran Butić) sastavili su zajedničku listu kolokvijalno nazvanu 'HDZ United', kako bi se suprotstavili kandidatu Petru Škoriću kojeg podržava Mladež HDZ-a.

Skupštinu koja se održala ispod portreta Franje Tuđmana i Jadranke Kosor, otvorio je Dujomir Marasović govorom koji je nazvao 'mojih pet minuta'. Priznao je da mu je nametnuta koalicija sa Željkom Kerumum i da je tu informaciju slučajno čuo na benzinskoj pumpi. 'Svašta sam pretrpio zbog toga, i od vas (izaslanika), i od medija, i od žene, i od djeteta. Ali ja najviše volim Hrvatsku, a onda HDZ. Svaka budala je znala da gubimo izbore, a ja se nisam želio protiviti toj odluci, preuzeti teret na svoja pleća i ispasti budala', kazao je Marasović i dodao da se u bilo kojoj varijanti ne namjerava kandidirati za gradonačelnika Splita.

Na Skupštini se nije pojavila gradska vijećnica Sanja Bilač koja je kazala da ne želi sudjelovati 'u stranačkim namještaljkama'.

S 130 glasova od ukupno 250 izaslanika, za predsjednika splitskog HDZ-a izabran je Petar Škorić, inače šef splitskog Centra 112. On je uvjerljivo potukao protukandidate, od kojih je najviše dobio Zdravko Omrčen – mizernih 40 glasova.

Škorić se pak nije želio izjašnjavati o kandidatima za izbor predsjednika HDZ-a.