fašnik

Skijanje pod maskama na Sljemenu u utorak

28.02.2022 u 15:08

Bionic
Reading

Na Skijalištu Sljeme u utorak, 1. ožujka, u terminu noćnog skijanja, održat će se "Skijanje pod maskama", izvijestili su u ponedjeljak iz Upravljanja sportskim objektima

Skijalište Sljeme odlučilo je razveseliti svoje korisnike te će u utorak 1. ožujka, u terminu noćnog skijanja, od 19 do 22 sata, organizirati prigodno Skijanje pod maskama kako bi obilježili zadnji dan fašnika, a tim povodom najbolje maskiranim skijašima biti će uručene i posebne nagrade, najavili su.

O najboljim nagradama odlučivati će djelatnici Skijališta, a biti će nagrađene najbolje maske u kategorijama za djecu te za odrasle skijaše. Vlasnik najbolje maske u obje kategorije osvojiti će tri dana besplatnog skijanja na Sljemenu, drugoplasirani dva dana a treće plasirani jedan dan besplatnog skijanja.

Proglašenje najbolje maske biti će na vrhu kod izlaza žičare - trosjed u 21,45 sati.

Noćno skijanje je na rasporedu utorkom i četvrtkom, od 19 do 22 sata. Za noćno skijanje otvoreni su Crveni spust sa žičarom Trosjed, te Bijela livada sa Bijelom vučnicom.

Cijena karte za noćno skijanje za odrasle je 70 kuna, za djecu do 15 godina cijena je 40 kuna, dok je za seniore iznad 65 godina cijena 50 kuna.

Korisnici su dužni pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera.

S obzirom na veliki interes građana za noćnim skijanjem na Sljemenu ZET je dodatno prilagodio raspored rada Žičare. Utorkom i četvrtkom žičara će biti u pogonu od 9 do 21,30 sati. Tako će građanima, uz autobusnu liniju 140 (Mihaljevac – Sljeme), na raspolaganju biti i žičara, kojom iz Gračanskog dolja do vrha Sljemena mogu stići za 20-ak minuta, stoji u priopćenju.