PUSIĆ O SANADEROVOJ ODGOVORNOSTI

'Skandal s Hypo bankom destabilizira državu'

17.12.2009 u 13:36

Bionic
Reading

'Indicije koje su se pojavile za Ivu Sanadera i Hypo banku nisu samo pokušaj raščišćavanja korupcije, već destabiliziraju situaciju u HDZ-u i u zemlji, rekla je na današnjoj presici predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić. Istaknula je da svatko mora biti odgovoran za svoje političke poteze i da nitko 'ne može koristiti Vladu kao zaštitu i paravan za razne afere'

Istaknula je kako se bivši premijer Sanader nalazi u 'neobičnoj situaciji' te kako bi i za njega bilo bolje da se sve raščisti.

U stožeru Vesne Pusić kažu kako su do danas u kampanji potrošili dva milijuna kuna. Do kraja kampanje planiraju potrošiti još milijun, uglavnom na televizijske spotove. Financijsko izvješće sutra će dostaviti DIP-u. Donatori su kako pojedinci, tj. fizičke osobe, tako i tvrtke. Najveći donator ipak je sama stranka.

Pusić je naglasila da iako predsjednička kampanja ulazi u svoju završnicu, gotovo polovica onih koji planiraju izaći na izbore, uopće nije sigurna kome će dati svoj glas, no kazala je kako će odaziv biti velik, oko 60 do 70 posto.

'Stavovi se još aktivno definiraju. Treba izabrati osobu koja razumije zadaće predsjednika republike, koja ima znanja uvesti Hrvatsku u Europsku uniju i jačati suradnju u regiji, kazala je Pusić te pozvala birače da u što većem broju izađu i glasaju.

'Izaći na izbore je ključno. Ako odaziv ne bude velik, glasovi bi mogli otići u pravcu u kojem ne želimo da odu', poručila je na kraju Vesna Pusić.