RADIMIR ČAČIĆ

Sjever Hrvatske najveća snaga HNS-a

03.06.2013 u 21:34

Bionic
Reading

Radimir Čačić, predsjednik Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a, izjavio je u Varaždinu kako je sjever Hrvatske, a posebice županije koje čine 3. izbornu jedinicu, baza HNS-a, gdje je i najveća snaga te stranke.

Na konferenciji za novinare u Varaždinu gdje su se okupili svi novoizabrani župani, gradonačelnici i načelnici iz pet županija sa sjevera Hrvatske, Čačić je predstavio rezultate po kojima je HNS na razini Hrvatske utrostručio broj župana, udvostručio broj gradonačelnika te za 50 posto povećao broj načelnika. Čačić je zaključio da je sveukupno HNS na ovim lokalnim izborima za 42 posto povećao broj čelnih ljudi u jedinicima regionale i lokalne samouprave.

Posebno je izdvojio rezultate sa sjevera Hrvatske, jer sva tri HNS-ova župana dolaze s tog područja te šest od 12 gradonačelnika i 23 od 32 načelnika. Čačić je ponovio i rečenicu s nedavnog predizbornog stranačkog skupa u Varaždinu da je 'HNS ovdje', i da će još jako dugo biti prisutan na ovom području kao dominantna politička snaga. Nekadašnji prvi čovjek HNS-a poslao je poruku središnjici stranke da se ovaj model treba 'preslikati' odnosno afirmirati u cijeloj Hrvatskoj.

Varaždinski župan Predrag Štromar govorio je o odličnim rezultatima HNS-a u toj županiji, gdje uz župana, HNS ima pet od šest gradonačelnika te 10 od 22 načelnika.

Najmlađi župan u Hrvatskoj, Matija Posavec poručio je da će pod njegovim vodstvom Međimurska županija postati najrazvijenija regija u Hrvatskoj. Na novinarski upit oko suradnje s koalicijskim partnerom SDP-om u Međimurju, budući da mu je u drugom krugu protukandidat bio SDP-ov Ivan Perhoč, Posavec kaže kako u njegovom načinu rada nema ideološke podijeljenosti.

Kada je u pitanju Međimurje nema niti pozicije niti opozicije, ni ideološke podijeljenosti. Kada je u pitanju razvoj Međimurja moramo svi raditi zajedno i na toj ideji ću ponuditi koaliciju apsolutno svima, zaključio je Posavec.