zaustavila ih policija

Sjeo za upravljač BMW pijan i bez vozačke, drugi projurio Pulom 139 kilometara na sat

08.01.2020 u 14:54

Bionic
Reading

Pulski policajci u utorak su zaustavili 24-godišnjaka koji je BMW-om kroz Pulu vozio 139 kilometara na sat dok su nekoliko minuta prije, oko 22.35 sati za upravljačem drugog BMW-a zatekli 43-godišnjaka koji je vozio pijan

Pulski policajci u utorak oko 22.35 sati u Varaždinskoj ulici zaustavili su BMW kojim je upravljao 43-godišnjak. Za upravljač automobila sjeo za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije, navode u priopćenju PU istarske.

Alkotestom je utvrđeno kako je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,06 promila dok je test na droge odbio. Muškarac je u jutarnjim satima doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 10 dana.

Nekoliko minuta kasnije, oko 22.50 sati na Cesti prekomorskih brigada u Puli, policajci su zatekli 24-godišnjaka koji upravlja BMW-om brzinom od 139 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje brzine od 70 kilometara na sat.

Vozaču je zbog prekršaja izrečena novčana kazna od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanjaju od tri mjeseca.